12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO VIDEO Școli, spitale și case, distruse în cel mai puternic cutremur...

FOTO VIDEO Școli, spitale și case, distruse în cel mai puternic cutremur din Mexic, din ultimul secol. Un milion de oameni, în beznă

Numeroase case, școli și spitale au fost distruse, în urma cutremurului de 8.1 pe Richter care a avut loc, vineri, în Mexic. Totodată, un milion de persoane au rămas fără curent electric, scrie Daily Mail.

Reuters anunța, vineri seara, că bilanțul victimelor a crescut la cel puțin 34 de persoane. Între acestea se află și un copil, peste care s-a prăbușit un zid. Totodată, un bebeluș a murit într-un spital, după ce a rămas fără curent electric, copilul fiind ventilat mecanic.

Un locuitor din San Cristobal de las Casas, zonă populară în rândul turiștilor, a povestit că locuința sa se mișca „de parcă era făcută din gumă de mestecat”, după care a rămas fără lumină și Internet.

„S-a simțit îngrozitor și m-am gândit că se va prăbuși”, a declarat Liliana Villa, în vârstă de 35 e ani, care se afla în apartament când clădirea a început să se miște. Astfel, ea a fugit în stradă, purtând doar pijamale.

Un arhitect în vârstă de 31 de ani, care vizita Mexico City, Luis Carlos Bricenco, a declarat: „Nu am fost niciodată nicăieri unde pământul să se miște cu o asemenea intensitate. La început, am râs, însă apoi am rămas fără lumină și nu am știut ce să fac. Era să și cad”, a spus el.

 

 

Gonazalo Segundo a povestit, pentru CNN, că se pregătea de culcare când a avut loc cutremurul: „Eram în pat, acasă, și ne așteptam la o noapte liniștită, când totul a început să cadă: mobilă, geamurile s-au spart”, a spus el, într-o intervenție telefonică, din Chiapas.

El a continuat precizând că, deși a mai prins și alte cutremure, nu a fost atât de intens: „Cel mai important e că suntem în viață”.
Paulina Gomez-Wulschner se afla în trafic, în Mexico City, când a avut loc cutremurul. Ea a povestit, pentru CNN, că a auzit alerta la radio, așa că a oprit mașina și s-a alăturat altor șoferi care stăteau pe mijlocul străzii, ca să evite să fie loviți de obiecte care ar fi putut să cadă.

„A fost foarte, foarte puternic. N-am mai trăit așa ceva până acum, deși eram aici în 1985, când a avut loc cutremurul care a afectat Mexico City. A fost înfricoșător!”, a spus ea.

„Cea mai înfricoșătoare parte este că, dacă ești un adolt care a trăit în acest oraș toată viața, îți amintești foarte clar anul 1985. S-a simțit la fel de intens, dar din ce văd, am fost feriți de tragedii majore”, a spus Alberto Briseno, managerul unui bar din Condesa, în vârstă de 58 de ani, pentru New York Times.

Pe aceeași temă:

 
 
 
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă