23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO: "Super-taifunul" Dujuan a lovit Taiwanul

FOTO+VIDEO: “Super-taifunul” Dujuan a lovit Taiwanul

Cel puțin două persoane au murit și alte 300 au fost rănite, în Taiwan, în urma “super-taifunului” Dujuan, informează Agerpres.

Taifunul a provocat haos în nordul insulei Taiwan, unde jumătate de milion de persoane s-au trezit fără curent electric.

Taifunul a ajuns marți dimineața pe teritoriul chinez în regiunea Putian, de cealaltă parte a strâmtorii Formosa, a anunțat agenția China News care nu a informat deocamdată despre nicio victimă.

În Taiwan, persoanele au fost rănite în principal de bucățile de dărâmături luate de vânt sau în accidente de circulație, au informat serviciile de urgență ale insulei, care au stabilit bilanțul la doi morți și 324 de răniți.

Mai mulți copaci au fost scoși din rădăcini de vânturile puternice și s-au produs alunecări de teren din cauza ploilor torențiale. Peste 12.000 de persoane au fost evacuate iar 3.000 se află încă în adăposturile de urgență, potrivit autorităților.

Clasat de mai multe agenții meteo din regiune ca un “super-taifun”, Dujuan a fost retrogradat la stadiul de “taifun moderat” marți de serviciile de meteorologie taiwaneze după trecerea lui prin insulă. În august, taifunul Soudelor a făcut opt morți în Taiwan și alți 21 în China continentală.

 

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă