8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Bătaie la Paris, în timpul mitingului de Ziua Muncii. 150 de...

FOTO+VIDEO. Bătaie la Paris, în timpul mitingului de Ziua Muncii. 150 de persoane cu cagule pe față s-au inflitrat printre participanți și au aruncat cu petarde în oamenii legii

Un grup de aproximativ 150 de persoane, cu fețele acoperite cu cagule, inflitrate la un miting de Ziua Muncii, pe străzile Parisului, au aruncat cu petarde și cocktailuri Molotov către forțele de ordine, scriu Le Figaro și BFMTV.   Incidentele au fost semnalate în Piaţa Bastilia şi în Piaţa Republicii, iar doi polițiști au fost răniți de petarde.  

Grupul turbulent a fost izolat de forțele de ordine. 

Marşul de 1 Mai se desfăşoară în condiţii speciale anul acesta, în contextul în care societatea franceză este divizată înaintea celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial.

Mii de francezi au ieșit în stradă la îndemnul sindicatelor CGT, FO și FSU, dar și la îndemnul celor doi candidați care se vor înfrunta în alegerile prezidențiale din 7 mai, Emmanuel Macron și Marine le Pen. 

”Mesajul nostru este clar: trebuie să ne luptăm cu Frontul Național, pentru progresul social. Frontul Național este un partid rasist, xenofob, misogin și liberal”, a declarat sceretarul general al sindicatului CGT (Confederația Sindicală a Muncii), Philippe Martinez, citat de Le Figaro. 
 

În curs de actualizare 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă