13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Un oficial britanic a încercat să îl resusciteze pe polițistul înjunghiat...

FOTO. Un oficial britanic a încercat să îl resusciteze pe polițistul înjunghiat de autorul atacului terorist de la Londra. Tobias Ellwood nu este străin de ororile terorismului. El și-a pierdut fratele în atentatul din Bali, din anul 2002

Subsecretarul de stat din Ministerul britanic de Externe, Tobias Ellwood, a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor polițistului înjunghiat de bărbatul care a intrat cu o mașină Hyundai 4×4 în mulțimea de pe Podul Westminster din Londra, notează Daily Mail.

Astfel, Tobias Ellwood i-a făcut respirație gură la gură, în încercarea de a-l salva pe ofițer. Totodată, el a încercat să pună presiune pe răni, pentru a opri sângerarea.

Mai mult de atât, Elwood a rămas cu victima până când ambulanța a venit să îl preia, după care s-a întors la Ministerul de Externe. 



 

Un martor aflat în zonă, Hugh Dickinson, în vârstă de 21 de ani, l-a fotografiat și a postat imaginea pe rețelele de socializare. În fotografie se observă cum subsecretarul de stat are sânge pe față, dar a precizat că oficialul „pare să fie ok”.

Potrivit Daily Mail, Tobias Ellwood nu este străin de ororile cauzate de terorism. Astfel, oficialul britanic și-a pierdut fratele în atentatul care a avut loc, în 2002, în Bali. Jonathan Ellwood lucra care era angajat la Școala Internațională din orașul vietnamez Ho Chi Minh, a fost ucis în atentatul care a avut loc, în 2002, în Bali, comis de o grupare islamstă.

Un polițist de 48 de ani este una dintre cele patru victime ale atacului terorist care a avut loc, miercuri seara, pe podul Westimster din Londra. Keith Palmer a fost înjunghiat mortal de atacatorul care a provocat teroare în capitala Marii Britanii. Alți trei polițiști au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă. De 15 ani, polițistul Keith Palmer era membu al Comandamentului pentru Protecția Diplomatică și Parlamentară. Astfel, moartea sa i-a luat pe colegi prin surprindere.

„Era doar un om care a plecat de la muncă, sperând să se întoarce acasă, după terminarea turei și era îndreptățit să și aibă parte de asta”, a declarat polițistul de la direcția anti-tero Mark Rowley.



 

O altă victimă a atentatului terorist care a avut loc, miercuri seara, pe Podul Westminster din Londra este o profesoară de limba spaniolă, în vârstă de 43 de ani. Aysha Frade urma să își ia fiicele de opt și 11 ani de la școală.

 



Alte 40 de persoane au fost rănite, între care cel puțin șase sunt în stare critică. Printre răniți sunt și doi români, dintre care o femeie este în stare gravă.


Citiți continuarea aici: Povestea celor doi români răniți în atentatul de la Londra. Constănțenii erau în vacanță și urmau să se căsătorească l GALERIE FOTO  

Cei doi români răniți în atentatul din Londra sunt doi tineri constănțeni care își petreceau vacanța în capitala Angliei. Este vorba despre Andrei Burnaz, de profesie inginer, și de Andreea Cristea, arhitect, conform informațiilor furnizate de un prieten al celor doi, Andrei Popescu, consilier municipal.


 

Cele mai citite

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...
Ultima oră
Pe aceeași temă