25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Alertă la Bruxelles. Poliția a oprit o mașină cu focuri de...

FOTO. Alertă la Bruxelles. Poliția a oprit o mașină cu focuri de armă. Zona a fost evacuată, după ce șoferul a anunțat că ar avea o bombă în vehicul

UPDATE 21.30:  Suspectul reţinut nu ar fi avut „nicio motivaţie teroristă", consideră autoritățile belgiene, potrivit site-ului de ştiri BX1.be, citat de Mediafax.

„Primele indicii ale investigaţiei nu arată nicio motivaţie teroristă. În mod clar, nu există substanţe explozive în vehicul, dar a trebuit să fim absolut siguri în legătură cu acest lucru", a anunţat Parchetul din regiunea Bruxelles.

 


O mașină suspectă a fost oprită cu focuri de armă de poliția belgiană, marți după-amiază, în cartierul Molenbeek din Bruxelles. Șoferul a anunțat că ar avea o bombă în vehicul, potrivit site-ului SudInfo.be, citat de Mediafax.

 Agenţi de poliţie au încercat să oprească un vehicul care trecuse pe culoarea roşie a semaforului, în zona Ninove, situată la periferia oraşului Bruxelles. Şoferul a refuzat să oprească la semnalele agenţilor şi a lovit două maşini de poliţie, fiind oprit cu focuri de armă în cartierul Molenbeek, în apropierea Gării Molenbeek-Saint-Jean. În momentul imobilizării de către poliţie, şoferul suspect a anunţat că are o bombă în vehicul.

„Şoferul a coborât din maşină şi a spus că are explozibil la bord", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din districtul Bruxelles-Vest, Johan Berckmans.

 

400 de persoane au fost evacuate până la finalizarea verificărilor de către echipele pirotehnice. În urma incidentului,  nicio persoană nu a fost rănită. Totodată, și magazinele şi locuinţele situate în apropiere au fost evacuate ca măsură de precauţie.

„Date fiind afirmaţiile suspectului, am preferat să nu asumăm niciun risc. Serviciile pirotehnice fac verificări", a explicat Ine Van Wymersch, purtătorul de cuvânt al Parchetului din Bruxelles.

 

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă