FOTO + VIDEO. Rusia plusează: Putin vrea să trimită arsenal militar la granița cu Coreea de Nord. Și China și-a securizat frontiera, de teama unui val de refugiați, în cazul unui atac american împotriva dictatorului Kim Jong-Un

de Roxana Petre , 21 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 20:00, 20 aprilie 2017

Președintele rus Vladimir Putin ar urma să trimită trupe și echipament militar la granița Rusiei cu Coreea de Nord, în contextul în care Donald Trump l-a amenințat pe liderul de la Phenian, Kim Jong-un, cu un posibil atac, în cazul în care va continua testele nucleare, notează Daily Mail.

Joi dimineață, au apărut înregistrări video și fotografii din care reiese că Vladimir Putin relochează trupe și echipament la graniță. Astfel, într-o filmare apărută postată pe site-ul publicației britanice se pot observa trei trenuri încărcate cu echipament militar, care se îndreaptă spre zona de 17 kilometri care despart Rusia și Coreea de Nord. Totodată, într-o fotografie apare un elicopter care se îndreaptă spre acceași zonă, zburând deasupra unui teren străbătut de vehicule militare.  

„Trenuri încărcate cu echipament militar, care au trecut prin Khabarovsk, îndreptându-se spre regiunea Primorsky, au fost observat de locuitorii din zonă”, informează site-ul primemedia.ru, citat de Daily Mail.

Și militarul veteran Stanislva Sinitsyn susține că eschipamentul trimis spre zonele din sud a putut fi observat în regiunea Primorsky, în ultimele săptămâni.


Citește și:  Expert american: Coreea de Nord ar fi testat, duminică, un nou tip de rachetă. Dispozitivul ar fi fost prezentat în timpul defilării militare care a marcat împlinirea a 105 ani de la nașterea fondatorului Kim Ir-sen

Coreea de Nord ar fi testat, duminică, un nou tip de rachetă, care ar fi explodat „aproape imediat” după lansarea din apropiere de regiune Sinpo, potivit unui expert în probleme legate de regimul de la Phenian.

„Fimarea arată sisteme de artilerie. Mutarea echipamentului militar sugerează că autoritățile ruse țin situația sub control și iau măsuri preventive, dar adecvate. Dacă situația se înrăutățeștem mai ales în contextul actualelor evenimente militare, forțele armate al țărilor din jur vor arunca o privire mai atentă asupra situației, iar noi nu suntem excepția. Nu e prima oară când Coreea de Nord a deranjat pacea din regiune - de aceea, situația merită atenție”, a spus Sinitsyn.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al armatei,  Alexander Gordeyev, a refuzat să ofere o explicație clară, însă a precizat că, recent, s-au încheiat exerciții în regiunea siberiană TransBaikal.

Pe de altă parte, mai multe surse locale tind să creadă că evenimentele sunt legate de criza coreeană, mai notează Daily Mail, precizând că portul naval Vladivostok, unde Rusia are mobilizată o forță militară mare, se află la mai puțin de 160 de kilometri de Coreea de Nord.

„Dacă Statele Unite bombardează facilitățile nucleare din Coreea de Nord, în mai puțin de două ore, un nor radioactiv va ajunge la Vladivostok”, susține analistului Konstantin Asmolov.

Potrivit acestuia, un război la sară mare ar determina „solicitanții de azil înfometați să ia cu asalt Rusia”.

Decizia Kremlinului vine la scurt timp după ce au apărut informații că și China ar mobiliza 150.000 de soldați la frontiera de sud, pentru a face față unui posibil val de refugiați nord-coreeni, în cazul izbucnirii unui război, notează Daily Mail.

După ce, în weekend, Coreea de Nord a testat o nouă rachetă, China a insistat pentru condamnarea lui Kim Jong-un, în Consiliul de Securitate al ONU. Cu toate acestea, Rusia s-a opus. În declarația comună, statele mebre ar fi cerut Coreei de Nord să nu mai facă niciun fel de test nuclear, însă Rusia a făcut apel la un discurs bazat pe dialog. Astfel, reprezentantul Ministerului rus de Externe, Sergei Ryabkov, a afirmat că părțile implicate în conflict trebuie să „demonstreze responsabilitate”.

„Din nefericire, trebuie să recunoaștem că a crescut semnificativ riscul unui conflict serios în regiune”, a mai spus el.


Citește și:  FOTO+VIDEO. Coreea de Nord, pe punctul de a declanșa un război. Phenianul amenință Statele Unite că le vor „devasta fără milă”, în cazul unui atac. Sâmbătă, nord-coreenii sărbătoresc 105 ani de la nașterea fondatorului țării, Kim Il-Sung \

Coreea de Nord aniversează, sâmbătă, 105 ani de la nașterea lui Kim Il-Sung, fondatorul țării. La paradă, Kim Jong-Un a prezentat noile rachete.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design