7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Premierul Theresa May se afla în clădirea Parlamentului, atunci...

FOTO + VIDEO. Premierul Theresa May se afla în clădirea Parlamentului, atunci când autorul atacului de la Londra a înjunghiat un polițist. Ea a fost escortată de urgență la mașina sa, situată la nici 100 de metri de locul în care a fost împușcat Khalid Masood

În timp ce atacul terorist de la Londra era în desfășurare, premierul britanic Theresa May era scoasă de urgență din clădirea Parlamentului. În acest timp, juhadistul Khalid Masood se afla la nici 100 de metri mai departe, notează publicația  The Sun.

The Sun a publicat, în exclusivitate, o serie de fotografii și o înregistrare video, în care se poate observa cum șefa Guvernului britanic este însoțită, de gărzile sale de corp înarmate, către o mașină care să o scoată, în siguranță, din zonă, în timp ce se aud împușcături, în apropiere de mașina Theresei May.

Potrivit surselor citate, pentru moment, șefa Executivului a fost dezorientată, astfel că, în loc să se îndrepte spre mașină, ea s-a îndreptat spre o altă direcție.

Filmarea ridică întrebări cu privire la siguranța șefei Guvernului

„Era un spațiu deschis între locul în care teroristul a fost împușcat și cel în care se afla mașina Theresey May. Nu existau uși închise, doar un spațiu pentru mașini. Dacă ar mai fi fost încă un atacator, numai Dumnezei știe ce s-ar fi putut întâmpla. Ar fi să alegre în direcția sa și să o înjunghie sau să o împuște”, a declarat o sursă, pentru The Sun.

 Theresa May se afla în clădirea Parlamentului atunci când un bărbat înarmat cu un cuțit a ieșit din mașina cu care a lovit oamenii de pe Podul Westminster și care s-a izbit de un gard lateral al Parlamentului, notează sursa citată.

Potrivit unor surse, între Theresa May și atacator se aflau doar trei uși neîncuiate. 

„Dacă Masood s-ar fi întors într-o altă direcție, ar fi putut să intre în clădire”, mai precizează sursa citată. 

În filmare se poate vedea cum doi ofițeri îmbrăcați în civili se grăbesc spre Jaguarul argintiu al premierului Britanic, la scurt timp după ce teroristul a fost împușcat. Un polițist înarmat s-a așezat lângă Theresay May, pe bancheta din spate a mașinii, iar un altul lângă șofer. Alți ofițeri de poliție se adună în apropiere de autoturism, după care mașina pleacă spre Downing Street.

 Potrivit Daily Mail, premierul britanic a părăsit zona la ora 14.42, în timp ce echipele de urgență sosiseră la fața locului, iar Tobias Ellwood încerca să îl resusciteze pe polițistul Keith Palmer, care a fost înjunghiat de atacator.

Cinci persoane au murit, iar alte 40 au fost rănite în urma atacului de pe podul Westminster din Londra. Printre răniți se află și doi cetățeni români, Andreea Cristea și Andrei Burnaz. Românca se află în stare critică, internată la spital, iar cetățeanul român a fost externat, suferind răni ușoare.

Premierul Theresa May a declarat, joi, că atacatorul s-a născut în Marea Britanie și a fost cercetat de MI5 pentru fapte de violență extremistă, însă, în aceste momente, nu se afla în vizorul poliției. În cadrul anchetei, 10 persoane au fost reținute.

Pe aceeași temă:

 


A crescut bilanțul victimelor atentatului din Londra. Cea de-a cincea victimă era un bărbat de 75 de ani. Printre morți se află și atacatorul, Khalid Masood. Opt persoane au fost arestate, fiind suspectate că ar fi pregătit acțiuni teroriste în Marea Britanie 

Cinci persoane au murit, miercuri, în urma unui atentat terorist, din Londra. Atacatorul, Khalid Masood, cetăţean britanic, care se afla în atenția serviciilor MI5 a intrat cu mașina pe trotuarul de pe podul Westminster, accidentând 40 de persoane.


 Povestea celor doi români răniți în atentatul de la Londra. Constănțenii erau în vacanță. Femeia a fost operată și mutată la alt spital. Bărbatul este în afara oricărui pericol l GALERIE FOTO 

Românca grav rănită în atentatul de miercuri de la Londra a fost operată și ulterior transferată la o altă unitate medicală, pentru investigații suplimentare, anunță, joi seară, Ministerul de Externe al României.


 Mărturiile românilor din Marea Britanie, după atentatul de la Londra: Atacul nu a fost resimțit ca atentatul de la Paris sau Bruxelles. Metrourile nu au înregistrat întârzieri, iar oamenii își văd de treabă 

La o zi după producerea atacului din inima Londrei, de pe podul Westminster, situația pare a fi revenit la normal. Singurul indiciu al tragicului eveniment este reprezentat de ofițerii de poliție care defilează pe străzile orașului pentru a interveni în cazul în care situația ar putea degenera. Londonezii s-au întors la serviciu, iar circulația se desfășoară în condiții normale. "Oamenii sunt obișnuiți cu astfel de situații și nimic nu îi mai surprinde într-un oraș de dimensiunile capitalei Marii Britanii", a declarat pentru România Liberă o româncă stabilită în Londra.



 FOTO + VIDEO. Mărturia unui jurnalist Daily Mail, care a văzut atacul din Londra de la fereastra biroului său: S-a acordat asistență medicală atât atacatorului împușcat, cât și polițistului înjunghiat. Ce buni creștini suntem

Jurnalistul Daily Mail Quentin Letts a fost martorul masacrului de pe Podul Westminster din Londra, de la fereastra biroului său din Big Ben. În jurul orei locale 14.45, el a auzit un zgomot puternic care venea dinspre Parlament.


 FOTO + VIDEO. Antrenorul unei echipe de box a încercat să îl ajute pe polițistul înjunghiat în atacul de la Londra: Instinctul meu a fost să sar gardul și să văd dacă are nevoie de ajutor. Avea pulsul slab și sângera grav. După trei minute și jumătate, a apărut parlamentarul care a continuat resuscitarea 

Antrenorul unei echipei de box GB încercat să îi acorde ajutor polițistului înjunghiat de autorul atacului de la Londra, soldat cu patru morți și peste 40 de răniți. Tony Davis, care vizita Parlamentul pentru o conferință de presă, a încercat să îl ajute pe Keith Palmer, care zăcea pe asfalt. Câteva minute mai târziu, la locul tragediei a ajuns și subsecretarul de stat din Ministerul britanic de Externe, Tobias Ellwood, care a continuat procedura de resuscitare.



 FOTO. Cine este polițistul care a fost înjunghiat în atacul terorist din Londra. Britanicii, solidari cu familia bărbatului, pe care îl descriu drept un erou care și-a pierdut viața siguranța publică. Cum a încercat un antrenor de box să îi salveze viața 

Un polițist de 48 de ani este una dintre cele patru victime ale atacului terorist care a avut loc, miercuri seara, pe podul Westimster din Londra. Keith Palmer a fost înjunghiat mortal de atacatorul care a provocat teroare în capitala Marii Britanii. Alți trei polițiști au fost răniți, dintre care doi se află în stare gravă, după ce un Hyundai 4×4 a intrat în mulțimea de pe podul Westimster, după care s-a izbit de gardul lateral al curții Parlamentului Britanic.


 

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă