23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Macedonia: Doliu național, după furtunile puternice soldate cu moartea...

FOTO + VIDEO. Macedonia: Doliu național, după furtunile puternice soldate cu moartea a 21 de persoane. Starea de urgență, prelungită la 15 zile

UPDATE 15.13: Starea de urgență a fost prelungită pentru 15 zile, în regiunile Skopje și Tetovo (nord-vest), informează Agerpres.

Într-un mesaj difuzat luni, Uniunea Europeană a transmis „sincere condoleanțe” familiilor victimelor și s-a declarat dispusă „să ajute autoritățile macedonene” pentru a face față consecințelor inundațiilor. Cele mai afectate au fost suburbiile Stajkovci, Singelic și Smiljkovo și autostrada situată în apropierea acestora.

———-

Macedonia a decretat, luni, zi de doliu naţional, ca urmare a furtunilor puternice din capitala ţării, Skopje, şi din împrejurimi, care au provocat moartea a 21 de persoane, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Totodată, starea de urgență a fost decretată. Vicepremierul Nikola Todorov a calificat dezastrul drept „o catastrofă fără precedent”, după ce cel puțin 21 de persoane și-au pierdut viața, în cartierele periferice ale capitalei macedonene, în urma scurgerilor de noroi și viiturilor provocate de furtunile de sâmbătă noaptea, informează AFP citată de Agerpres.

Bilanțul a fost anunțat oficial, duminică, de Ministerul de interne de la Skopje, care a precizat că există și 56 de răniți în urma calamităților. Ministrul de interne Mitko Cavkov a adăugat că sunt în curs operațiuni de căutare a supraviețuitorilor și a altor victime, cu ajutorul armatei și poliției.

Torente masive de noroi au măturat cartierele Stajkovci și Smiljkovo, precum și un sector de autostradă din apropiere.

Potrivit primarului Koce Trajanovski, orașul Skopje a fost lovit de o rupere de nori cu durata de 20 de minute, care a surprins „multe persoane în aer liber, pe câmp, la periferie”. Martori oculari citați de presă vorbesc de un val înalt de aproape doi metri, care a lovit cu mare viteză. Cei care nu au avut timp să fugă și-au pierdut viața chiar și în case.

 

 

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă