16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Caraibele, lovit de uraganul Irma. Și alte zone au...

FOTO + VIDEO. Caraibele, lovit de uraganul Irma. Și alte zone au fost afectate de trecerea sa

UPDATE 19.10: Uraganul Irma a provocat pagube greu de estimat la trecerea sa prin Antilele Mici în drumul său spre Puerto Rico și insula La Espańola, cu distrugeri masive de infrastructură, deși nu există încă date precise privind pierderea de vieți omenești, informează EFE, potrivit Agerpres.

Premierul din Antigua și Barbuda, Gaston Browne, a folosit rețelele de socializare pentru a semnala că cele două insule au fost devastate de Irma, fără să precizeze însă amploarea pagubelor sau să anunțe existența unor victime. Browne a subliniat că pagubele provocate infrastructurii sunt foarte grave și a cerut populației multă prudență.

În insula vecină, Barbados, vânturile au provocat valuri care au făcut ca nivelul mării să crească cu câțiva metri în zona de coastă provocând inundații grave, astfel încât autoritățile locale au demarat mai multe operațiuni de salvare.

Președintele din San Martín, Daniel Gibbs, a declarat media locale că locuitorii insulei nu s-au mai confruntat niciodată cu așa ceva și că zidurile caselor au ajuns să tremure din temelii. Potrivit lui, comunicațiile au fost întrerupte complet iar tentativele de a lua contact cu teritoriile învecinate au fost infructuoase.

În insula San Bartolomé, potrivit serviciului meteo local, vânturile au suflat în rafale de peste 200 de km/h. Mass-media locale semnalează o situație apocaliptică, însă deocamdată nu există date concrete având în vedere că uraganul afectează în continuare zona.



Uraganul Irma a ajuns, miercuri dimineața, în Caraibe și a lovit insulele Antigua și Barbuda. Pagubele au fost mai mici decât anticipau autoritățile, în pofida vânturilor puternice și ploilor abundente, precizează presa locală, citată de agenția EFE, potrivit Agerpres.

În insula Barbuda, stâlpii de electrificare au fost serios avariați, iar stația locală de poliție a fost parțial distrusă, precum și numeroase locuințe, potrivit Biroului național pentru dezastre al insulei. Pagubele cele mai mari s-au înregistrat în nordul insulei, care încă nu au fost evaluate. Spre ora locală 05.00, Irma a părăsit insula de aproximativ 2.000 de locuitori pentru a se îndrepta spre Saint Martin.

Cel mai puternic uragan al acestui sezon din Oceanul Atlantic a provocat pagube însemnate și în această insulă. Potrivit localnicilor uraganul este însoțit de vânturi și ploi abundente. La Saint Martin vânturile au suflat cu până la 295 km/h.

Potrivit traseului trasat de Centrul Național al Uraganelor (NHC), după ce va traversa Antilele Mici, ochiul „extrem de periculos" al uraganului se va îndrepta spre nord de Puerto Rico unde este așteptat să ajungă la miezul nopții, ora locală. După ce va trece de Puerto Rico, Irma își va urma traseul spre nordul Republicii Dominicane, Bahamas, nordul Cubei și va ajunge în Florida la sfârșitul săptămânii.

 

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...
Ultima oră
Pe aceeași temă