15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Accident feroviar grav în Barcelona, cu 54 de răniți....

FOTO + VIDEO. Accident feroviar grav în Barcelona, cu 54 de răniți. Un român se află printre victime. Precizările MAE

UPDATE 16.00: Bilanțul accidentului a crescut la 54 de răniți. 

UPDATE 11.40: Un cetățean român a fost rănit ușor în urma accidentului feroviar, informează MAE.

„În continuarea informațiilor cu privire la accidentul feroviar produs în data de 28 iulie 2017 în Barcelona, până în prezent autoritățile locale au confirmat existența unui cetățean român printre victimele accidentului. Acesta se află internat într-o unitate spitalicească din Barcelona, prezentând răni ușoare. Oficiul Consular a contactat unitatea spitalicească pentru a obține informații cu privire la situația acestuia”, informează MAE.

Cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona – (0034) 934181535 , (0034) 934344223 sau (0034) 934340220, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau pe numărul de urgență al oficiului consular: (0034) 661547853.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează în continuare cazul și este în contact cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, în funcție de solicitări.

11.16: Numărul răniților a ajuns la 53, potrivit corespondentului Digi24 în Spania.

10.55: Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie accidentul feroviar şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare privind existenţa unor cetăţeni români printre victime.

În cursul dimineții, nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară, precizează MAE, la solicitarea News.ro.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.


48 de persoane au fost rănite, dintre care cinci sunt în stare critică, în urma unui incident feroviar care a avut loc într-o gară din Barcelona. Trenul nu a frânat și s-a izbit violent de peron, informează BBC News.

Incidentul a avut loc în stația Francia, din centrul orașului, la oră de vârf.

At least 18 of the injured need hospital attention, emergency services said. The driver was among the injured, they said.

Potrivit Reuters, trenul venea dinspre Vicenc de Calders village, pe linia R2.

Martorii din gară spun că nu au existat semne de frânare.  

 

La locul accidentului s-au deplasat șase unități de urgență din cadrul Sistemului de Urgențe Medicale (SEM). Serviciile de protecție civilă au anunțat că a fost activată alerta Ferrocat, planul de urgență feroviară. Ferrocat le-a recomandat locuitorilor din Barcelona să evite gara Francia.

 

Cauza incidentului nu este cunoscută, pentru moment. 

 

Știre în curs de actualizare.

 

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă