Fondatorul Facebook i-ar putea face concurență lui Trump la șefia Casei Albe, în 2020. Mark Zuckerberg l-a angajat pe șeful de campanie al lui Hillary Clinton

de Flavia Dragan , 06 august 2017 - stire actualizata la ora 09:53, 06 august 2017
Fondatorul Facebook i-ar putea face concurență lui Trump la șefia Casei Albe, în 2020. Mark Zuckerberg l-a angajat pe șeful de campanie al lui Hillary Clinton

Fondatorul Facebook l-a angajat pe șeful de campanie al lui Hillary Clinton, alimentând zvonurile că Mark Zuckerberg se pregătește pentru o carieră în politică, scrie publicația Politico.

Zuckerberg a angajat firma de sondaje a lui Joel Benenson să facă analize de piață pentru fundația filantropică a lui Zuckerberg și a soției lui, Priscilla Chan. Această colaborare alimentează zvonurile potrivit cărora fondatorul Facebook este interesat de construirea unei cariere politice, în condițiile în care Benenson lucrează cu politicieni democrați de la vârful politicii americane, precum Hillary Clinton și fostul președinte Barack Obama. De aseemenea, Zuckerberg ar fi un concurent serios pentru Donald Trump, dacă ar candida pentru președinția Statelor Unite ale Americii, în 2020, conform unui sondaj realizat de Public Policy Polling, din Carolina de Nord, care arată că 40 la sută dintre alegători l-ar sprijini pe Zuckerberg, iar 40 la sută l-ar susține pe Trump pentru un nou mandat la Casa Albă.

Dezvoltatorul Facebook, care are o avere estimată la 68,4 miliarde de dolari, a sporit zvonurile privind o posibilă carieră politică, după ce a început un tur al Americii, vizitând ferme de vite din Dakota de Nord și clinici de dezintoxicare din Ohio.

Totuși, Zuckerberg a respins speculațiile din spațiul public, precizând: ”Unii dintre voi m-au întrebat dacă mă pregătesc să candidez pentru o funcție publică. Nu intenționez.”

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design