Fizicianul britanic Stephen Hawking va zbura cu avionul spaţial Virgin Galactic

de Rl online , 21 februarie 2016 - stire actualizata la ora 11:28, 21 februarie 2016

Celebrul fizician şi cosmolog britanic Stephen Hawking vrea să călătorească în noul avion spaţial prezentat de compania Virgin Galactic, informează site-ul Space.com, anunţă Mediafax. Fizicianul spune că va onora astfel invitaţia primită în acest sens.

Fondatorul companiei Virgin Galactic, Richard Branson, l-a invitat personal pe celebrul om de ştiinţă britanic de acum opt ani să zboare cu naveta SpaceShipTwo. Acum, visul lui Stephen Hawking de a observa direct spaţiul cosmic s-ar putea să se îndeplinească. "Am spus 'da' imediat. Din acea zi, nu m-am răzgândit. Dacă starea de sănătate îmi va permite şi dacă Richard vrea în continuare să mă ia, voi fi foarte mândru să zbor cu această navetă", a declarat Hawking la ceremonia desfăşurată în California.

"Intrăm într-o nouă eră spaţială şi sper că acest lucru ne va permite să dăm dovadă de o mai mare solidaritate. Misiunile de explorare spaţială au fost deja un model de solidaritate, se pare că statele lumii colaborează mult mai bine în spaţiu decât pe Terra. Transportarea oamenilor în spaţiu ne va permite să privim în viitor şi spre trecut, cu noi perspective în ambele direcţii. Acest lucru va conferi un nou sens locului pe care îl avem pe Pământ şi responsabilităţilor, ajutându-ne să recunoaştem viitorul nostru în cosmos, unde cred că este destinul nostru", a spus teoreticianul britanic.

Stephen Hawking, în vârstă de 74 de ani, este unul dintre cei mai mari fizicieni şi cosmologi contemporani, fiind profesor la prestigioasa Universitate Cambridge. Principalele domenii de cercetare ale savantului britanic sunt cosmologia teoretică, relativitatea generală şi mecanica cuantică. Hawking este autorul unui model matematic despre originea şi evoluţia universului aflat în expansiune din momentul "marii explozii" iniţiale ("The Big Bang"), efectuând studii despre relaţia dintre găurile negre şi termodinamică.

 

Comentarii

  • stefan

    21 februarie 2016 12:38

    Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar part-time sau 285 euro lunar full-time, acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe date, contactati unul dintre membrii echipei noastre . Solicitati Informatii suplimentare la email stefan1955gmail.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design