7.9 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialFillon provoacă o polemică electorală după ce anunţă din greşeală moartea unui...

Fillon provoacă o polemică electorală după ce anunţă din greşeală moartea unui poliţist

Premierul francez Francois Fillon a provocat joi o polemică, după ce a anunţat din greşeală moartea unui poliţist, chiar înainte de alegerile regionale, pentru care stânga este dată învingătoare.

Premierul a prezentat scuze familiei unui poliţist rănit la 8 martie în Epernay, estul Franţei, pentru că a evocat decesul acestuia miercuri seară, la un miting electoral la Paris, potrivit NewsIn.

El a spus că săptămâna trecută “la Epernay, mai multe persoane au agresat poliţişti care efectuau un simplu control rutier, iar unul dintre poliţişti a murit”. Fillon a acuzat “o eroare” din partea consilierilor săi.

Socialiştii, clasaţi pe primul loc în primul tur la regionale, au acuzat dreapta că exploatează tema insecurităţii cu câteva zile înaintea turului doi, duminică, la care stânga este dată favorită. “Dreapta este atât de preocupată să profite de chestiunile de insecuritate, încât a anunţat un deces fals”, a spus lidera socialiştilor, Martine Aubry.

Fostul premier socialist Laurent Fabius a avertizat cu privire la “orice recuperare politică” a unui alt incident, moartea unui poliţist atribuită separatiştilor basci din ETA, marţi. El i-a cerut discreţie preşedintelui Nicolas Sarlozy, care s-a dus joi la faţa locului, pentru a se întâlni cu familia şi colegii victimei.

Sarkozy, care a făcut din lupta împotriva insecurităţii unul dintre punctele forte ale preşedinţiei sale, cere închisoarea pe viaţă în cazurile de ucidere a unor membri ai forţelor de ordine.

Cele mai citite

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă