FBI confirmă oficial că anchetează posibila implicare a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, precum și eventuale legături între Moscova și Donald Trump

de Mihai Diac , 20 martie 2017 - stire actualizata la ora 18:35, 20 martie 2017
James Comey, directorul FBI (Foto: http://openmedianews.com)

Directorul Biroului Federal de Informații (FBI), James Comey, a confirmat luni, într-un demers neobișnuit, că agenția anchetează posibila implicare a Guvernului Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 din SUA, informează presa internațională citată de Agerpres.

FBI anchetează inclusiv eventualele legături dintre Moscova și echipa de campanie a președintelui Donald Trump.

BBC notează că, de regulă, FBI nici nu confirmă, nici nu discută anchetele în desfășurare.

În cadrul unei audieri în Congresul SUA, James Comey a spus că ancheta "include verificarea unor legături de orice natură între persoane asociate campaniei lui Trump și Guvernul din Rusia, precum și posibilitatea de a fi existat o coordonare între campanie și eforturile părții ruse".

"Întrucât este o anchetă în derulare, iar elementele sunt secrete, nu pot da mai multe detalii despre ce facem și despre ce persoane fac obiectul verificărilor", a precizat directorul FBI.

Oficialul FBI a afirmat că ancheta a început în iulie 2016, dar a evitat să estimeze când va fi finalizată, potrivit publicației Los Angeles Times. Aceeași sursă arată că oficialul a refuzat să răspundă la întrebarea unui membru al Camerei Reprezentanților care a dorit să știe dacă există deja dovezi că persoane asociate campaniei lui Trump s-ar fi "intersectat" cu entități ale statului rus.

Comentarii

 • In plus,

  21 martie 2017 0:42

  Sa investigheze de ce a vandut rusilor Hillary Clinton rezervele americane de uraniu - material strategic.

  raspunde comentariului
 • Gigel

  20 martie 2017 22:24

  Surprinzator unde merge prostia unora si manipularea celorlalti! Pai numai incoeperea unei asemenea anchete ar insemna ca sistemul american recunoaste ca e varză si trebuie schimbat din temelii. Inceperea unei asemenea anchete inseamna ca top 100 oameni dinFBI trebuie sa demisioneze instant. Ori lucrurile acestea dragilor nu se fac cu trompeta! Au mai fost spionari si scurgeri serioase din USA, dar americanii au pus batista pe țambal si au spalat rufele in familie, au inlocuit pe cei prinși si pe cei doar bănuiți și au mers in continuare in treaba lor. Au invatat lectia amara si gata. Asta ma face sa cred că e doar o maniplulare ieftina a lui Killary care nu s-a obisnuit cu ideea ca a pierdut alegerile. Acum vedem daca americanii sunt așa fraieri sau nu.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design