18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAlegeri cu miză în Franța: Ce scor a obținut extrema dreaptă

Alegeri cu miză în Franța: Ce scor a obținut extrema dreaptă

Frontul Naţional (FN), extrema dreaptă din Franţa, se clasează abia pe a treia poziţie în urma turului doi al alegerilor regionale, informează Mediafax.

Turul doi s-a desfăşurat duminică, iar primele rezultate sunt estimate de exit-polluri.

Conform acestora, partidul lui Marine Le Pen nu a reuşit să obţină vreo victorie în vreo regiune, deşi s-a clasat primul în şase din cele 13 regiuni franceze în urma primului tur, în urmă cu o săptămână.

Sondajele sugerează că Partidul Les Républicains (LR, dreapta, în opoziţie) al fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy s-ar clasa înaintea Partidului Socialist (PS, stânga, la putere).

Conducătoarea FN Marine Le Pen şi nepoata sa au candidat amândouă.

Însă potrivit unor proiecţii, niciuna dintre ele nu a fost aleasă, în pofida faptului că ambele au obţinut peste 40% din voturile exprimate în primul tur.

Xavier Bertrand, care conducea în regiunea nordică în care a candidat Le Pen, a salutat "o victorie a partidelor politice".

"Este o victorie pentru nord, este o victorie pentru bărbaţiii şi femeile din Nord-Pas-de-Calais-Picardie", a declarat el.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă