Explozie la sediul FMI din Paris. O persoană a fost rănită ușor în urma deschiderii unui plic ce conținea explozibil. Sursă din poliția elenă: Este foarte probabil ca responsabilă să fie gruparea anarhistă „Conspirația celulelor de foc”

O explozie s-a produs, joi, la sediul filialei FMI din Paris. Potrivit primelor informații, o persoană a fost rănită ușor în momentul în care a deschis un plic în care s-ar fi aflat dispozitivul explozibil, scrie presa franceză.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

16.03.2017 - 21:16

O explozie s-a produs, joi, la sediul filialei FMI din Paris. Potrivit primelor informații, o persoană a fost rănită ușor în momentul în care a deschis un plic în care s-ar fi aflat dispozitivul explozibil, informează presa internațională. Victima este o angajată a instituţiei internaţionale și a suferit răni uşoare la nivelul feţei şi mâinilor.

UPDATE 21.15: O sursă din poliția elenă, citată de AFP, precizează că responsabilă pentru trimiterea plicului ar fi gruparea anarhistă „Conspirația celulelor de foc”.

Gruparea anarhistă elenă „Conspirația celulelor de foc” a revendicat trimiterea unui pachet ce conținea „un amestec exploziv'', descoperit cu o zi înainte la Ministerul de Finanțe german. Poliția greacă examinează autenticitatea acestei revendicări, postată online pe site-ul Indymedia, dar consideră a priori „foarte probabilă'' implicarea acestei grupări, a declarat pentru AFP o sursă a poliției, potrivit Agerpres.

15.15: Preşedintele francez Francois Hollande a descris drept “atentat” explozia unei scrisori-capcană la sediul FMI din Paris, în timp ce şefa FMI, Christine Lagarde, a vorbit de un un act laş.

Reuters citează totodată Departamentul de Poliție potrivit căruia la birourile FMI și ale Băncii Mondiale din Paris este în curs de desfășurare o operațiune a poliției. Le Figaro informează că, în urma primelor cercetări, ar fi fost vorba de o petardă care a explodat în momentul deschiderii plicului.

Incidentul a survenit la o zi după ce un atentat a fost dejucat în Germania, la Ministerul de Finanţe din Berlin. Potrivit presei internaționale, coletul care conțina explozibil a fost expediat din Grecia și îi era destinat ministrului german al Finanțelor. Deocamdată, nu sunt informații dacă cele două evenimente au legătură.

Știre în curs de actualizare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...