Explozie la sediul FMI din Paris. O persoană a fost rănită ușor în urma deschiderii unui plic ce conținea explozibil. Sursă din poliția elenă: Este foarte probabil ca responsabilă să fie gruparea anarhistă „Conspirația celulelor de foc”

de Iulia Iancu , Roxana Petre , 16 martie 2017 - stire actualizata la ora 14:59, 16 martie 2017

O explozie s-a produs, joi, la sediul filialei FMI din Paris. Potrivit primelor informații, o persoană a fost rănită ușor în momentul în care a deschis un plic în care s-ar fi aflat dispozitivul explozibil, informează presa internațională. Victima este o angajată a instituţiei internaţionale și a suferit răni uşoare la nivelul feţei şi mâinilor.

UPDATE 21.15: O sursă din poliția elenă, citată de AFP, precizează că responsabilă pentru trimiterea plicului ar fi gruparea anarhistă „Conspirația celulelor de foc”.

Gruparea anarhistă elenă „Conspirația celulelor de foc” a revendicat trimiterea unui pachet ce conținea „un amestec exploziv'', descoperit cu o zi înainte la Ministerul de Finanțe german. Poliția greacă examinează autenticitatea acestei revendicări, postată online pe site-ul Indymedia, dar consideră a priori „foarte probabilă'' implicarea acestei grupări, a declarat pentru AFP o sursă a poliției, potrivit Agerpres.

15.15: Preşedintele francez Francois Hollande a descris drept “atentat” explozia unei scrisori-capcană la sediul FMI din Paris, în timp ce şefa FMI, Christine Lagarde, a vorbit de un un act laş.

Reuters citează totodată Departamentul de Poliție potrivit căruia la birourile FMI și ale Băncii Mondiale din Paris este în curs de desfășurare o operațiune a poliției. Le Figaro informează că, în urma primelor cercetări, ar fi fost vorba de o petardă care a explodat în momentul deschiderii plicului.

Incidentul a survenit la o zi după ce un atentat a fost dejucat în Germania, la Ministerul de Finanţe din Berlin. Potrivit presei internaționale, coletul care conțina explozibil a fost expediat din Grecia și îi era destinat ministrului german al Finanțelor. Deocamdată, nu sunt informații dacă cele două evenimente au legătură.

Știre în curs de actualizare.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design