12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialExplozie în incinta unei biserici copte din nordul Egiptului

Explozie în incinta unei biserici copte din nordul Egiptului

Cel puțin 13 persoane au fost ucise și 42 rănite într-o explozie în incinta unei biserici copte din Egipt. Cifrele au fost furnizate de autoritățile egiptene, informează Radio Europa Liberă.

UPDATE: Un alt atentat a avut loc în faţa unei alte biserici copte din aelaşi oraş Alexandria. Cel puțin 6 persoane au murit şi alte 33 au fost rănite, după un atac sinucigaş cu bombă în oraşul egiptean Alexandria, anunţă televiziunile locale, potrivit Reuters, via Realitatea.net.

UPDATE: Papa Francisc a condamnat atacul terorist. El urmează să facă o vizită în Egipt luna aceasta. ''Mă rog pentru cei morți și pentru victime. Fie ca Domnul să convertească inimile oamenilor care seamănă teroare, violență și moarte și chiar și inimile celor care produc și fac trafic cu arme'', a spus el la sfârșitul liturghiei din Duminica Floriilor, în fața a zeci de mii de oameni adunați în Piața Sf. Petru, relatează Reuters, via Agerpres. 

Atacul a avut loc la Tanta, oraș din Delta Nilului. Pentru moment, nimeni nnu și-a asumat responsabilitatea.

În decembrie anul trecut a avut loc un atac similar la catedrala coptă din Cairo, soldat cu 25 de morți și 49 de răniți. Atunci s-a vorbit de cel mai puternic atac împotriva minorității creștine din Egipt.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă