Executivul conservator britanic a publicat, joi, proiectul de lege pentru a pune capăt supremației dreptului european după Brexit

de Iulia Iancu , 13 iulie 2017 - stire actualizata la ora 15:03, 13 iulie 2017
Executivul conservator britanic a publicat, joi, proiectul de lege pentru a pune capăt supremației dreptului european după Brexit

Guvernul conservator britanic și-a publicat proiectul de lege care urmărește încheierii supremației dreptului european asupra legislației britanice, prezentat ca o "etapă majoră în procesul ieșirii din Uniunea Europeană", relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

''Proiect de lege privind ieșirea din Uniunea Europeană'', textul vizează să abroge, din ziua în care va intra în vigoare Brexit-ul, așa-numitul ''European Communities Act'' din 1972, care a încorporat tratatele comunitare în dreptul național britanic.

Proiectul de lege va stabili prerogativele prin care ministerele, cu aprobarea parlamentului, vor putea corecta legile, pentru a se garanta că vor funcționa odată transferate. Aceste prerogative vor exista pe o perioadă de până la doi ani după ieșirea efectivă a Marii Britanii din blocul comunitar.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design