Erdogan îşi descurajează cetăţenii să viziteze Germania "anti-turcă"

de Iulia Iancu , 09 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:44, 09 septembrie 2017
Erdogan îşi descurajează cetăţenii să viziteze Germania "anti-turcă"

Cetăţenii turci au fost avertizaţi „să aibă grijă” în cazul în care întreprind călătorii în Germania, citând o ascensiune a sentimentului anti-turc înaintea alegerilor parlamentare din statul german, potrivit Mediafax.

Cel mai probabil avertizarea va escalada tensiunile dintre cei doi aliaţi NATO, ale căror legături s-au înrăutăţit în urma măsurilor luate de Ankara după tentativa de lovitură de stat.

”Campaniile politice aflate la conducere în Germania se bazează pe un sentiment anti-turc şi împiedică statul nostru să se alăture UE. Atmosfera politică s-a aflat de fapt sub influenţele extremei drepte şi chiar a retoricii rasiste”, conform unei declaraţii a ministerului turc de Externe.

Merkel a afirmat că în actualele condiţii nu vede oportună continuarea discuţiilor cu Ankara privind participarea la uniunea vamală a UE. Sătămâna trecută, un purtător de cuvând al Ministerului german de Externe a anunţat că doi cetăţeni germani au fost arestaţi în Turcia, ridicând la 12 numărul germanilor reţinuţi în această ţară.

Comentarii

 • jean

  11 septembrie 2017 19:18
 • jean

  11 septembrie 2017 19:17
 • Alexis

  11 septembrie 2017 15:07

  Europa nu vrea stat Islamic si asta e motivul ca Turcia nu a fost acceptata in UE. Erdogan a facut situatia acceptarii Turciei in UE si mai dificila prin politica de islamizare a Turciei.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design