12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialErdogan acuză Guvernul Germaniei că ar intenționa să alunge investiţiile din Turcia,...

Erdogan acuză Guvernul Germaniei că ar intenționa să alunge investiţiile din Turcia, „cu ajutorul unor minciuni”

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat, vineri, guvernul Germaniei că ar încerca să descurajeze investitorii din Turcia, prin intermediul unor minciuni. Reacția liderului de la Ankara vine după ce Berlinul şi-a înăsprit politica, ca răspuns la arestarea mai multor activiști, informează Associated Press, potrivit Mediafax.

Astfel, președintele Turciei a precizat că „se opune cu fermitate" declaraţiilor ministrului german al Economiei, care a sugerat că mai multe companii germane care operează în Turcia ar putea fi trecute pe o „listă neagră" şi considerate „susţinătoare ale terorismului".

Totodată, Recep Tayyip Erdogan a declarat că a discutat cu înalţi oficiali din ministerul de Interne şi din serviciile de informaţii, care i-au confirmat că nicio companie germană nu este investigată sau vizată de sancţiuni.

„Condamn cu fermitate declaraţiile care urmăresc să sperie companiile care investesc în ţara noastră. Vreau să le reamintesc prietenilor noştri germani şi lumii că nimeni nu are puterea să denigreze Turcia şi să ne sperie", a spus președintele turc.

Mai mult, Erdogan a avertizat Germania să „îşi revină în simţiri", pe fondul escaladării disputei între statele aliate NATO. Liderul de la Ankara a mai precizat că avertizarea de călătorie pentru Turcia emisă de ministerul german de Externe este „maliţioasă şi lipsită de fundament", iar Guvernul german ar trebui să dea explicaţii pentru găzduirea unor „terorişti".

În această lună, Turcia a dispus arestarea mai multor activişti pentru drepturile omului, inclusiv a preşedintelui Amnesty International din Turcia, Idil Eser, şi a cetăţeanului german Peter Steudtner, pe fondul unor acuzaţii de terorism.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă