Emisiunile cu tentă matrimonială, interzise în Turcia pentru că încalcă tradiţiile şi obiceiurile

de Romulus Georgescu , 01 mai 2017 - stire actualizata la ora 18:07, 01 mai 2017
 
În Turcia au fost interzise emisiunile cu tentă matrimonială. Extrem de populare în rândul publicului, aceste programe de radio şi televiziune sunt considerate imorale şi, potrivit decretului de urgenţă prin care au fost interzise, încalcă tradiţiile şi obiceiurile turcilor.
 
Guvernul de la Ankara consideră că sunt bizare emisiunile în care oamenii vin să se cunoască, pentru prietenie sau chiar pentru căsătorie.
Mai mulţi membri ai executivului au declarat în repetate rânduri că aceste programe aduc atingere instituţiei familiei.
“Astfel de programe, în care unele persoane sunt prezentate altora cu scopul prieteniei sau căsătoriei, nu pot fi permise”.
Voci din societatea civilă condamnă seria de decizii luate în ultimele ore de autorităţile turce. Interzicerea programelor prin care oamenii se pot cunoaşte şi împrieteni a fost anunţată sâmbătă seară târziu, după ce un alt gest al regimului Erdogan a provocat stupoare: blocarea accesului la site-ul enciclopediei Wikipedia.
Guvernul de la Ankara a pretins că decizia de a bloca Wikipedia este justificată, pentru că împotriva Turciei ar fi fost declanşată o campanie de denigrare. Autoritatea din sectorul telecomunicaţii - BTK - a explicat că are acest drept, dacă un anumit site este considerat obscen sau o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Comentarii

  • Catavencu

    01 mai 2017 20:01

    are dreptate. Turcul care e bun musulman tre sa cumpere femeia la tirg si s-o faca nevasta imbrobodita Dupa aia, la serai - harem cu ea la turcaletii cu dare de mina, ca la amariti, de unde atitea prostii. Aia, sed mai la spartul tirgului, iau ce ramine, ce nu se vinde, asteapta discounturi, second hand, third hand

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design