Donald Tusk ameninţă Marea Britanie că UE va deveni mai dură în negocierile pe tema Brexit

de Iulia Iancu , 10 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 21:50, 10 octombrie 2017
Donald Tusk ameninţă Marea Britanie că UE va deveni mai dură în negocierile pe tema Brexit

Uniunea Europeană va trebui să reanalizeze strategia privind Brexit dacă Marea Britanie nu îşi va îmbunătăţi semnificativ propunerile adresate Bruxellesului, afirmă preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de site-ul agenţiei Reuters, scrie Mediafax.

"Auzim că Guvernul britanic se pregăteşte pentru scenariul ieşirii din UE fără un acord privind viitoarea relaţie bilaterală. Uniunea Europeană nu lucrează la un astfel de scenariu. Noi negociem cu bună credinţă şi sperăm că până în decembrie vor fi înregistrate suficiente progrese. Cu toate acestea, dacă vom descoperi că discuţiile continuă într-un ritm lent şi că nu sunt înregistrate progrese, atunci, alături de prietenii noştri britanici, va trebui să ne gândim ce direcţie vom urma" pentru a trece la negocierea viitoarelor relaţii, a declarat Donald Tusk.

Chiar dacă Donald Tusk nu a precizat care vor fie efectele, oficiali europeni afirmă că, dacă nu vor fi înregistrate progrese până în decembrie, timpul va fi limitat pentru negocierile privind relaţiile post-Brexit.

Bruxellesul şi Londra negociază în prima etapă condiţiile ieşirii Marii Britanii din UE în martie 2019, după care ar urma să fie stabilite viitoarele relaţii bilaterale.

Comentarii

  • Luta Roxana

    10 octombrie 2017 23:25

    "OFERTA ORGANIZAȚIONALĂ PENTRU TOȚI APLICĂ ACUM"Căutați investiții și împrumuturi personale? Nu căutați mai mult pentru că sunteți în locul potrivit pentru soluțiile dvs. de împrumut aici! Doamna Helen Wilson, un împrumut de împrumut a cărui societate de împrumut oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și la un preț accesibil de 2. Vă rugăm să ne contactați astăzi pentru împrumutul dvs. prin e-mail la helenwilson719gmail.comMulțumesc.

    Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

    Dezvoltat de Bluebay Design