11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDonald Trump susține că nu l-a înregistrat şi că nu are înregistrări...

Donald Trump susține că nu l-a înregistrat şi că nu are înregistrări cu fostul director FBI, James Comey, deși anterior sugerase că aceste înregistrări există

Președintele Donald Trump a anunțat, joi, pe Twitter că el nu a înregistrat convorbirile sale cu fostul director FBI James Comey, din perioada în care a decis demiterea acestuia, și că nici nu deține asemenea înregistrări, relatează BBC News.

Precizarea de joi a lui Trump este interesantă, în condițiile în care președintele SUA sugerase, imediat după ce l-a demis pe directorul FBI, că asemenea înregistrări există.

"James Comey ar face bine să spere că nu există înregistrări ale conversațiilor noastre, înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!", a avertizat, la acel moment, Donald Trump.

Acum însă, liderul de la Casa Albă susține că ”nu am făcut şi nici nu am vreo astfel înregistrare”.

Întrebat la începutul lui iunie cu prilejul unei audieri în Congres, James Comey a afirmat că nu are niciun fel de probleme în acest sens. "Mi-am ales cuvintele cu grijă. Am văzut mesajul de pe Twitter în legătură cu înregistrările. Sper să existe înregistrări". a declarat el.

Până la demiterea neașteptată, la 9 mai, la ordinul președintelui, James Comey superviza o anchetă a FBI asupra contactelor dintre membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus, suspectat de serviciile americane de informații că a încercat să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 în favoarea omului de afaceri republican.

În cadrul unei audieri în Senat, fostul director al FBI a afirmat că președintele Trump i-a cerut "fidelitate" și i-a sugerat să renunțe la anchetarea legăturii dintre Rusia și generalul în retragere Michael Flynn, fostul consilier pentru Securitate Națională al lui Trump.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă