9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDonald Trump scade în topul Forbes al miliardarilor lumii

Donald Trump scade în topul Forbes al miliardarilor lumii

Topul Forbes al miliardarilor lumii din 2017 arată o surpriză, Donald Trump coborând 100 de poziții, pe locul 544. Avearea sa netă este estimată la 3,5 miliarde de dolari, fiind cu o treime mai mică față de ceea ce pretindea el în timpul campaniei pentru președinția Statelor Unite, arată Reuters.

Declinul a fost provocat în mare parte de impactul scăderii pieţei imobiliare din New York asupra valorii proprietăţilor sale.

”Valoarea proprietăţilor imobiliare din Midtown Manhattan a scăzut, la fel şi averea lui Trump”, a scris luni revista americană, într-un comunicat.

Dezvoltatorul imobiliar transformat în politician, care anul trecut s-a plasat pe locul 205 în topul Forbes, a coborât mult în urma lui Bill Gates, care a rămas lider pentru al patrulea an consecutiv.

Gates, co-fondatorul Microsoft transformat în filantropist, este urmat în topul din 2017 de preşedintele Berkshire Hathaway, Warren Buffett, şi de fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

România est reprezentată în topul Forbes de un singur om, Ion Ţiriac. Plasat pe poziţia 1795, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

Cu toate astea, topul Forbes din acest an include un număr record de 2.043 de miliardari, în creștere cu 13%, de la 1.810 în 2016.

În timpul campaniei lui Trump pentru nominalizarea drept candidat la preşedinţie din partea republicanilor, echipa acestuia a declarat că averea sa netă valorează peste 10 miliarde de dolari.

Reprezentanţii Casei Albe şi cei ai Trump Organization, condusă în prezent de fiii preşedintelui, au refuzat să comenteze.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă