Donald Trump nu mai vrea să tortureze teroriștii. De ce s-a răzgândit

de Mihai Diac , 04 martie 2016 - stire actualizata la ora 23:28, 04 martie 2016
Donald Trump

Candidatul republican la Casa Albă, Donald Trump, a revenit vineri, într-o declaraţie acordată cotidianului Wall Street Journal, asupra promisiunii făcute de a-i tortura pe terorişti şi a le ucide familiile, informează AFP citată de Agerpres.

Trump a subliniat că e dator să respecte legile SUA. Donald Trump este deja criticat, inclusiv în propria tabără, pentru că a propus să se meargă mai departe de tortura prin simularea înecului şi a promis să îi ucidă nu doar pe terorişti, dar şi familiile acestora. 

"Îmi voi utiliza toate puterea legală pentru a-i opri pe aceşti inamici terorişti. Înţeleg, în acelaşi timp, că Statele Unite sunt legate prin legi şi tratate şi nu voi cere armatei sau altor responsabili să încalce legea", a scris candidatul republican pentru cotidianul amintit. 

"Este clar că, în calitate de preşedinte, sunt legat de legi ca toţi americanii şi îmi voi asuma aceste responsabilităţi", a adăugat el. 

Peste 70 de experţi republicani în domeniul politicii externe şi securităţii naţionale au publicat joi o scrisoare deschisă denunţând incoerenţa candidatului şi, în special, declaraţiile sale ambigue privind tortura. Un general în retragere, Michael Hayden, fost director al CIA, a afirmat la rândul său că niciodată armata nu va executa ordine ilegale. 

Pentru a justifica schimbările de poziţie asupra a numeroase subiecte, Donald Trump a lăudat joi, în cursul unei dezbateri cu adversarii săi la învestitura republicană, necesitatea pentru un lider de a fi "flexibil". "Am un nucleu foarte solid", a dat el asigurări, "dar nu am văzut pe nimeni să reuşească fără un anumit grad de flexibilitate". 

Donald Trump, ale cărui luări de poziţii incomodează o bună parte a establishmentului republican, chiar dacă alegătorii par să îl sprijine, a fost joi ţinta unor atacuri repetate din partea adversarilor săi, dar şi a personalităţilor partidului, în război deschis cu favoritul la învestitură.

Comentarii

  • ACUM SE DA LUPTA CONTRA ETABLATILOR -GLOBALIZATI SI PUSI PE PRADA A BUGETULUI PUBLIC:

    05 martie 2016 11:12

    Avem de a face cu o miscare sociala la nivelul planetei pentru a stavili poftele etablatilor din politica asupra resurselor publice ...si asta in fiecare tara de pe pamint afectata de globalizare. CONTRA ETABLATILOR GLOBALIZATI CARE PRADA TOT CE ESTE BUGET -PUBLIC SOLUTIA ESTE "ALTERNATIVA LA CEI ETABLATI" CARE SUNT EXTREM DE HRAPARETI CU SOCIETATEA SI CU BANUL-PUBLIC. De aceea TRUMP!! ! !...si altii alternativi la etablati ! ! !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design