Donald Trump avertizează Iranul că nu respectă spiritul acordului nuclear

de Mihai Diac , 11 august 2017 - stire actualizata la ora 09:14, 11 august 2017
Donald Trump

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat joi că Iranul nu respectă 'spiritul' acordului nuclear semnat la Viena în anul 2015, reafirmându-și totodată convingerea că acel acord reprezintă un text 'oribil', relatează vineri AFP citată de Agerpres.

Acordul nuclear, încheiat între Teheran și marile puteri (SUA, Franța, Marea Britanie, Rusia, China și Germania), este considerat unul dintre principalele succese ale predecesorului său Barack Obama.

Textul prevede limitarea de către Iran a programului său nuclear în schimbul ridicării progresive a sancțiunilor internaționale impuse împotriva sa.

"Personal, nu cred că Iranul respectă acordul, însă avem timp, vom vedea", a declarat joi Trump la Bedminster, statul New Jersey, promițând "măsuri foarte dure" dacă va fi cazul.

În contextul înăspririi relațiilor deja dificile între SUA și Iran, administrația Trump a impus la mijlocul lunii iulie noi sancțiuni juridice și financiare împotriva a 18 persoane și entități iraniene având legături cu programul de rachete balistice iranian și cu Gardienii Revoluției, armata de elită a puterii șiite de la Teheran.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design