Donald Trump ameninţă Coreea de Nord cu "foc şi furie cum n-a mai văzut lumea". Oficiali americani confirmă că liderul SUA este decis să acționeze

de Mihai Diac, Mircea Marian , 09 august 2017 - stire actualizata la ora 22:19, 09 august 2017
Foto: Arhivă

UPDATE 22,00: Afirmaţiile preşedintelui SUA, Donald Trump, privind o reacţie "cu foc şi furie" la ameninţările Coreei de Nord au fost "spontane" şi îi aparţin în totalitate, afirmă, sub protecţia anonimatului, oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington, citați de Reuters, informează Mediafax.

"Comentariul făcut de preşedintele Donald Trump nu a fost planificat, a fost spontan", a declarat, miercuri, un oficial din cadrul Administraţiei de la Washington citat de site-ul agenţiei Reuters.

"Nu au existat discuţii în sensul escaladării retoricii beligerante ca reacţie la afirmaţiile liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, sau la posibilele efecte. Cu toate acestea, este important ca nord-coreenii să înţeleagă că răbdarea strategică a Statelor Unite se apropie de final şi că menţinem determinarea de a ne apăra aliaţii", a precizat oficialul citat.


."Coreea de Nord ar face bine să nu mai ameninţe Statele Unite. Li se va face faţă cu foc şi furie cum n-a mai văzut lumea", a declarat marţi presei preşedintele american Donald Trump.

Declaraţia sa, preluată de agenţiile internaţionale de presă, a fost făcută la Clubul Naţional de Golf Trump din Bedminster, în statul New Jersey, unde preşedintele îşi petrece concediul. Cu câteva ore înainte, el abordase subiectul şi pe Twitter, unde a difuzat un mesaj în care saluta atitudinea unor ţări faţă de regimul de la Phenian: "După mulţi ani de eşecuri, ţările se reunesc pentru a aborda în cele din urmă pericolele reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri şi decisivi!".

În aceeaşi reţea socială, Trump a distribuit şi un link către o ştire Fox News, potrivit căreia nord-coreenii transportă rachete maritime de croazieră pe o navă din largul coastei estice a Asiei. Ştirea provenea de la surse confidenţiale din serviciile de informaţii, iar ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a refuzat să comenteze, dar a atras atenţia că astfel de scurgeri de informaţii sunt "incredibil de periculoase".

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, după cele două teste cu rachete balistice intercontinentale efectuate de nord-coreeni în iulie. Marţi, Phenianul a avertizat că este gata să răspundă "actului terorist" dirijat de SUA. "Inamicii nu trebuie să uite că suntem gata să luăm măsuri strategice nemiloase, care implică acţiuni fizice, prin mobilizarea deplină a puterii noastre naţionale", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului de Pace al Coreei de Nord în Asia-Pacific, citat de agenţia KCNA.

Potrivit unui raport raport confidenţial redactat în iulie de Defence Intelligence Agency (DIA), agenţia de informaţii militare a Statelor Unite, Coreea de Nord a reuşit să miniaturizeze o încărcătură nucleară suficient pentru a fi montată pe o rachetă intercontinentală, a dezvăluit marţi cotidianul Washington Post, într-un articol menţionat de presa din întreaga lume.

Comentarii

 • Pana Ma

  10 august 2017 14:30

  Kim rachetele tale merg cu fitil ,cu tzichi sau cu manivela?

  raspunde comentariului
 • Doar un razboi verbal.

  10 august 2017 2:48
 • Tanasa

  09 august 2017 15:07

  Foc si para...Kim in ce data e data zilelor noastre?

  raspunde comentariului
 • Tanasa

  09 august 2017 15:01

  Betu Kim o sa punem vitralii la Catedrala cu sticla din orezaria Kim .Saracu cand a auzit nici chilotii nu i-a mai stors de frica a iesit in costumul lui Adam sa pandeasca ceru de ianchei ...pun pariu ca ca sa se imbarbateze o sa comanza o plasma uriasa de pixal albastru human pe care o sa ruleze lupta omului nou cu imperialistul pornificat transpacific care le opreste orezu prin sanctiuni siproletarul asuda in topitorii chiar nemancat sa desavarseasca lupta sociala.

  raspunde comentariului
 • catavencu

  09 august 2017 13:43

  gura lui Kim s-a prins de Trumpica. Piata Obor, ce mai.

  raspunde comentariului
 • Kuminecăturile Gemene

  09 august 2017 10:25

  Axa Kurcubeului și-a pierdut răbdarea, gata cu complimentele și chicoteala diplomatică.. Au decis să fie duri, fără vaselină internațională. Operațiunea Foc, Furie și Franjurare ecce pe masă.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design