15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDonald Trump, la 100 de zile de la alegeri: Cel mai nepopular...

Donald Trump, la 100 de zile de la alegeri: Cel mai nepopular președinte pe care SUA l-a avut

 Donald Trump aniversează 100 de zile de la preluarea mandatului cu un record negativ. El este văzut ca fiind cel mai puțin popular președinte american din istoria recentă după acest interval de timp. 44% dintre americani aprobă acțiunile lui Trump, în timp ce 54% le dezaproba, potrivit unui sondaj citat de Fox News.

Donald Trump stă mai prost decât predecesorii săi, Barack Obama (care se bucura de 62% încredere după același intreval de timp) și Gerorge W. Bush, cu 63%.

În plus, încrederea în Donald Trump a scăzut față de începutul mandatului, când proaspătul lider de la Casă Albă se bucură de o popularitate de 48%.  Cele mai bune scoruri ale obținute de Donald Trump sunt în ceea ce privește acțiunile împotriva ISIS (54% dintre cei chestionați sunt de acord, 37% împotriva), terorismul (51% îi aprobă acțiunile, iar 43% nu) și economia (48% încredere, 44% neîncredere în acțiunile sale).

La polul opus, americanii nu au încredere în Trump în ceea ce privește taxele (40% încredere, 44% neîncredere), politică externă (43% încredere, 49% neicredere) și imigrația (44% încredere, 54% neîncredere). 

Din cele 38 de promisiuni exacte pe care le-a făcut în ”contractul” său pe 100 de zile cu alegătorii – ”Acesta este angajamentul meu faţă de voi” -, Trump a îndeplinit zece. Cele îndeplinite au fost, de fapt, făcute în principal prin decrete care nu necesită legislaţie, ca de exemplu retragerea Statelor Unite din Acordul de parteneriat comercial transpacific (TPP). El a abandonat mai multe dintre ele şi a eşuat să îndeplinească rapid altele, unele blocate de disensiuni în Partidul Republican sau de judecători federali. Dintre cele zece promisiuni care implică o acţiune a Congresului, niciuna nu a fost îndeplinită, iar cele mai multe nici măcat nu au fost introduse în Legislativ.

”Eu am făcut mai mult decât oricare alt preşedinte în primele 100 de zile”, s-a lăudat preşedintele într-un interviu recent pentru AP, în pofida faptului că el critică acest termen drept o ”barieră artificială”.

În realitate, planul său cu privire la primele 100 de zile rămâne o listă cu lucruri de făcut, care vor trece mult dincolo de ziua de sâmbătă, când se împlinesc 100 de zile de când este la putere.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă