18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO Autorul atacului terorist de la New York, soldat cu opt...

VIDEO+FOTO Autorul atacului terorist de la New York, soldat cu opt morți și 11 răniți, este originar din Uzbekistan. Șase victime sunt cetățeni străini

UPDATE 09,00 Bilanțul final al atacului terorist de marți de la New York este de opt morți și 11 răniți.

Dintre victime, cinci sunt turiști veniți din Argentina, iar o altă victimă este cetățean belgian.


UPDATE 08,30 Autorul atacului terorist de la New York este un bărbat originar din Uzbekistan, care venise în SUA în anul 2010.

Bărbatul încerca să se angajeze în SUA, ca șofer la Uber, și primise deja acceptul în acest sens, după ce furnizase documentele necesare.

Un reprezentant al Uber a confirmat această situație și a precizat că toate aceste documente vor fi predate anchetatorilor.

În momentul atacului terorist, imediat după ce a intrt cu duba în mulțimea de oameni, atacatorul ar fi strigat "Allahu akbar!", susține un martor ocular.


UPDATE 23,30 Opt oameni au fost uciși în atacul de marți de la New York, a anunțat șeful Poliției.

Acesta a precizat că a fost vorba de un act intenționat, considerat de autorități drept un atac terorist.

Șase oameni au murit la fața locului iar pentru alte două s-a constatat decesul la spital.

Guvernatorul Como din New York a precizat că autorul, de 29 de ani, este "probabil un lup singuratic". El a fost împușcat în abdomen de un polițist și ulterior a fost arestat. În prezent este internat într-un spital.

Camioneta era închiriată iar atacul a avut loc în apropierea unei școli. Mașina a lovit și un autobuz școlar în care se aflau doi adulți și doi copii.


UPDATE 23,00 Şoferul care a intrat cu maşina în biciclişti nu avea la el arme de foc ci doar două arme de jucărie dar a simulat că trage cu ele asupra mulţimii, informează presa americană.

Într-o postare pe Twitter, Departamentul de Poliție din New York arată că un vehicul s-a ciocnit cu altul, apoi unul din șoferi "a ieșit arătând imitații de arme de foc și a fost împușcat de poliție". Suspectul a fost arestat.

Un purtător de cuvânt al poliției a difuzat online o fotografie cu o camionetă albă lovită în partea din față, pe pista de biciclete paralelă cu râul Hudson. Vehiculul era inscripționat cu logo-ul lanțului de magazine Home Depot.

Un martor a declarat pentru postul Channel 7 al televiziunii ABC că a văzut camioneta mergând cu viteză ridicată spre sud și lovind câțiva oameni, apoi câteva victime căzute în fața liceului de elită Stuyvesant. El a adăugat că a auzit nouă sau zece focuri de armă, dar nu este sigur de unde.

Pe Internet a circulat o înregistrare video în care se văd câteva biciclete împrăștiate pe pistă și două victime întinse pe jos.

Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a fost informat despre incident, a anunțat primăria. Cabinetul guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, a comunicat că acesta a pornit spre locul incidentului.


UPDATE 22,30  Bilanțul provioriu al atacului de la New York este de șase morți și de cel puțin 15 răniți, informează CNN.

Mașina care a intrat în grupul de bicicliști a fost o dubă albă. Imediat după aceea, șoferul a coborât și ar fi tras cu un pistol. A urmat un schimb de focuri cu polițiștii.

O ipoteză luată în calcul este cea a unui atac terorist. Totuși există și ideea că atacul ar fi pornit de la o simplă șicană în trafic, intre doi șoferi.


Doi morți și cel puțin cinci răniți s-au înregistrat. marți, în zona comercială a orașului New York, după ce un automobil a intrat într-un grup de bicicliști.

Imediat după aceea, o persoană – probabil șoferul mașinii – a început să tragă focuri de armă asupra mulțimii.

Un suspect a fost reținut de poliție.

Incidentul s-a produs în cartierul Manhattan, în apropierea monumentului World Trade Center.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă