Doi jurnaliști francezi reținuți în Burundi au fost eliberați

de Mihai Diac , 29 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 23:36, 29 ianuarie 2016
Foto: Arhivă

Doi ziarişti, francezul Jean-Philippe Rémy şi britanicul Phil Moore, arestaţi joi în Burundi, în cursul unei operaţiuni a poliţiei împotriva unor infractori înarmaţi, au fost eliberaţi vineri, informează AFP, citată de Agerpres.

Cei doi jurnaliști au fost audiați de către Parchetul din Burundi, dar nu au fost inculpați, a anunţat ambasadorul Franţei la Bujumbura.

'Ei au fost eliberaţi. Nicio acuzaţie nu a fost formulată împotriva lor', a anunţat ambasadorul francez Gerrit Van Rossum, precizând că echipamentul profesional nu a fost primit imediat. 

Trimişi speciali ai ziarului Le Monde în Burundi, Jean-Philippe Rémy, corespondent regional pentru Africa al cotidianului francez, şi Phil Moore, fotograf independent care lucrează pentru AFP, dar şi pentru The New York Times, The Guardian sau Der Spiegel, au fost deferiţi Parchetului vineri după-amiază, după o noapte petrecută la sediul Serviciului naţional al Informaţiilor (SNR), unde au fost interogaţi. 

Potrivit presei locale, cei doi ziarişti au părăsit Palatul de Justiţie din Bujumbura la bordul unor vehicule diplomatice. Ambasadorul Franţei şi un reprezentant al guvernului britanic au fost prezenţi la Palatul de Justiţie. Potrivit Ministerului Securităţii Publice, un mortier, o armă Kalaşnikov şi pistoale au fost confiscate în cursul acestei operaţiuni a poliţiei.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design