5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialDepartamentul de Stat al Statelor Unite le interzice americanilor să călătorească în...

Departamentul de Stat al Statelor Unite le interzice americanilor să călătorească în Coreea de Nord

 

Departamentul de Stat al Statelor Unite a anunțat, vineri, că în luna august va intra în vigoare o interdicție privind călătoriile cetățenilor americani în Coreea de Nord, informează Reuters, potrivit Agerpres.

 

Purtătoarea de cuvânt a diplomației americane, Heather Nauert, a precizat că decizia este motivată de „riscul serios de arestare și detenție pe termen lung, conform sistemului de aplicare a legilor din Coreea de Nord".

Săptămâna viitoare, Departamentul de Stat intenționează să publice un anunț privind interdicția în Registrul Federal, iar măsura va intra în vigoare după 30 de zile de la publicare. Începând din acel moment, pașapoartele americane nu vor mai putea fi utilizate pentru intrarea în Coreea de Nord sau tranzitul prin această țară, iar americanii care doresc să meargă acolo vor avea nevoie e pașapoarte cu validare specială.

Declarația purtătoarei de cuvânt a fost făcută la câteva ore după ce două agenții de turism au dezvăluit intenția Departamentului de Stat.

Cazul recent al studentului american Otto Warmbier, repatriat în iunie în stare gravă după un an de închisoare în Coreea de Nord și decedat la scurt timp după aceea, nu este singular. În Coreea de Nord au mai fost închiși doi savanți americani de origine coreeană, un misionar din SUA, un pastor din Canada, trei misionari sud-coreeni, iar Japonia susține că regimul nord-coreean a reținut împotriva voinței lor zeci de cetățeni niponi.

Cele mai citite

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă