Demonstrație de forță a bombardierelor americane, lângă granița intercooreeană

de Romulus Georgescu , 08 iulie 2017 - stire actualizata la ora 12:11, 08 iulie 2017
Demonstrație de forță a bombardierelor americane, lângă granița intercooreeană

Bombardiere americane au efectuat sâmbătă, în Coreea de Sud, un exerciţiu de tragere ca demonstraţie de forţă, zburând în apropiere de linia de demarcaţie intercoreeană, după testul de rachetă efectuat de Phenian, a anunţat Ministerul Apărării al Coreei de Sud, informează AFP.

În timpul acestui rar exerciţiu, două lansatoare B-1B desfăşurate de la baza aeriană Andersen din Guam s-au apropiat de frontiera terestră şi militarizată dintre Coreea de Sud şi Coreea de Nord, înainte de a reveni la bază, a raportat agenţia de presă Yonhap.

Exerciţiul era menit să "reacţioneze sever la seria de lansări de rachete balistice ale Coreei de Nord", a precizat ministerul sud-coreean în comunicat.

Patru bombardiere americane şi sud-coreene au participat la acest exerciţiu, desfăşurat în comitatul Yeongwol, la circa 80 de km sud de frontiera intercoreeană, a anunţat armata sud-coreeană.

Bombardierele grele de cursă lungă au lansat muniţii puternic perforante ghidate prin laser, de 2000 de livre (907,1 kilograme fiecare). Muniţii inerte din gama Pilsung, precizează un comunicat american.

Exerciţiul a simulat două bombardiere americane ce distrugeau baterii de rachete balistice ale inamicului şi bombardiere sud-coreene efectuând o serie de lovituri de mare precizie împotriva unor posturi de comandă subterane ale inamicului.

Phenianul a efectuat în premieră marţi o lansare de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), capabilă, conform unor experţi americani, să atingă teritoriul statului american Alaska. Miercuri, Statele Unite au cerut la ONU o creştere a presiunii internaţionale asupra Coreei de Nord şi au avertizat că, dacă este necesar, sunt pregătite să folosească forţa pentru a răspunde ameninţării reprezentate de Phenian

Cele două Corei continuă să se afle, tehnic, în stare de război, în baza armistiţiului care a pus capăt războiului din 1950-1953, armistiţiu semnat de Coreea de Nord, SUA şi China.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design