15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDavid Richards: Criza zonei euro reprezintă principala ameninţare asupra securităţii Marii Britanii

David Richards: Criza zonei euro reprezintă principala ameninţare asupra securităţii Marii Britanii

Criza persistentă a zonei euro constituie principala ameninţare pentru securitatea naţională a Marii Britanii, a declarat miercuri, la Londra, şeful Statului Major al armatei britanice, Sir David Richards, citat de AFP şi Mediafax.

Generalul Sir David Richards a menţionat, în timpul unei alocuţiuni la Royal United Services Institute, că revoltele “primăverii arabe” ar putea declanşa acţiuni periculoase ale islamiştilor în Marea Britanie.

“Riscul major la care Regatul Unit este supus are tentă economică mai mult decât militară”, a mai declarat Sir David Richards.

“Acesta este motivul pentru care criza din zona euro are o atât de mare importanţă”, a declarat acesta, adăugând că “nici o ţară nu se poate apăra dacă se află în faliment”.

El consideră că situaţia incertă din Orientul Mijlociu reprezintă de asemenea un risc real, dar mai puţin important.

“Există riscul ca renaşterea arabă să genereze fisuri şi conflicte interne, ce pot depăşi graniţele, inclusiv islamismul militant”, spune Richards, făcând referire la comunităţile de imigranţi din Marea Britanie, mai ales cea provenită din Pakistan, ţară ce traversează o perioadă de instabilitate.

Reducerea bugetului Apărării a făcut Marea Britania să caute alianţe militare cu un număr mare de ţări, tendinţă susceptibilă de a continua, consideră generalul, explicând că “alianţele cu ţări din Golf şi din Africa au generat rezultate în aceste regiuni, cu un cost uimitor de mic”.

“Poate că ar trebui să ne concentrăm la relaţiile de apărare cu aceste regiuni decât să ne extindem influenţa în multe altele, precum China sau India”, a mai adăugat şeful Statului Major britanic.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă