Danemarca prelungește cu șase luni controalele de la frontiera cu Germania, pentru a ține sub control fluxul de imigranți

de Mihai Diac , 11 mai 2017 - stire actualizata la ora 18:09, 11 mai 2017
Foto: Arhivă

Danemarca a anunțat joi că va prelungi controalele temporare la frontiera cu Germania până la data de 12 noiembrie, pentru a ține în continuare sub control fluxul de imigranți, transmite DPA citată de Agerpres.

Citește si: Un avion cu solicitanți de azil expulzați din Germania a aterizat în Afganistan

"Mă bucur că și alte state membre ale Uniunii Europene sunt de acord că aceste controale temporare sunt necesare pentru a controla fluxul de imigranți și refugiați și pentru a crește siguranța societăților noastre", a declarat ministrul danez pentru imigrație și integrare, Inger Stojberg.

Poliția daneză a început în ianuarie anul trecut să desfășoare controale la o parte din cele 15 puncte de trecere a graniței cu Germania, iar ulterior au fost mobilizați în acest scop membri ai Gărzii interne, pentru a reduce presiunea asupra resurselor poliției.

Danemarca este membră a Spațiului Schengen și unul din statele europene care au reintrodus controalele la graniță după valul de imigranți din 2015. Zilele trecute, și vecinele sale Suedia și Norvegia au anunțat că vor prelungi cu șase luni aceste controale, adică perioada maximă recomandată de Comisia Europeană. Săptămâna trecută, executivul european a cerut Austriei, Danemarcei, Germaniei, Norvegiei și Suediei să renunțe treptat la verificările de la granițele din interiorul spațiului Schengen.

Citește si: Peste 50 de migranți din Iran și Irak sunt cazați în Satul de Vacanţă din Mamaia

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design