Cutremurul din Taiwan: Proprietarul blocului are averea confiscată

de Avram Eliza , 12 februarie 2016 - stire actualizata la ora 11:24, 12 februarie 2016
Foto: http://strangesounds.org/

Dezvoltatorul imobiliar și asociații săi, care au finanțat complexul rezidențial distrus de seismul din Taiwan, în care și-au pierdut viața 94 de persoane, au averea confiscată. Justiția a dispus confiscarea unor bunuri în valoare de 800.000 euro, relatează AFP, conform Agerpres

Salvatorii caută încă printre dărâmăturile ansamblului imobiliar Wei-kuan, care număra în jur de o sută de locuinţe, la aproape o săptămână de la seismul de magnitudine 6,4 care a lovit localitatea Tainan, din sudul ţării. 

Bilanţul a crescut la 94 de morţi, în timp ce 30 de persoane sunt încă date dispărute. 

Parchetul estimează că complexul rezidenţial prezenta deficienţe de construcţie, în special din cauza lipsei grinzilor de susţinere din oţel. În fotografiile realizate cu dărâmăturile imobilului se poate vedea cum cutii de conserve şi spumă poliuretanică au fost folosite ca umplutură pentru beton. 

Un tribunal din Tainan a dat undă verde autorităţilor locale pentru îngheţarea a până la 30 de milioane de dolari taiwanezi (800.000 de euro) aparţinând lui Lin Ming-huit şi unui număr de trei asociaţi, potrivit unui comunicat al guvernului. 

Lin Ming-huit şi doi dintre asociaţii săi au fost plasaţi în detenţie provizorie, acuzaţi de neglijenţă profesională care a provocat decese. 

Taiwan, insulă aflată în apropierea punct de convergenţă a două plăci tectonice, este frecvent afectat de cutremure de pământ. 

Un seism cu magnitudinea 7,6 a lovit insula în septembrie 1999, provocând moartea a circa 2.400 de persoane. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design