6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO+GALERIE FOTO. Peste 1.300 morți și clădiri distruse, după cutremurul de...

UPDATE. VIDEO+GALERIE FOTO. Peste 1.300 morți și clădiri distruse, după cutremurul de 7,9 grade, în Nepal

UPDATE: Reuters anunță un nou bilanț al cutremurului din Nepal: peste 1.300 de morți.

UPDATE: Cutremurul de 7,9 grade a facut peste 750 de victime, conform Reuters. Este cel mai grav seism înregistrat în Nepal în ultimii 81 de ani.

UPDATE: Zeci de persoane au murit, iar mai multe clădiri istorice din Kathmandu s-au prăbușit, în urma cutremurului de sâmbătă, transmit Reuters, AFP și DPA, potrivit Agerpres.

Citește și: Cutremur în Nepal, cu sute de morți. Avalanșele au făcut 18 victime, pe Everest. MAE: 10 români, între care patru alpiniști, sunt în Nepal

Turnul Dharara, construit în 1832, care a fost deschis vizitatorilor în ultimii zece ani, s-a prăbușit și peste 50 de oameni sunt prinși între dărâmăturile de piatră și lemn, potrivit media din Nepal, citată de Reuters și AFP.

Televiziunea nepaleză Kantipur TV transmite că cel puțin 21 de cadavre sunt întinse pe jos, fiind scoase de sub dărâmăturile turnului, scriu Reuters și Xinhua.

Citește și: Avalanșe pe Everest, după cutremurul din Nepal. Ce scrie alpinistul Alex Găvan

Principalul spital civil din capitala Kathmandu a înregistrat până în prezent decesul a 36 de persoane în urma cutremurului de sâmbătă, scrie Reuters.

Forțele armate nepaleze intervin pentru salvarea celor rămași în viață, transmite DPA.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 7,5 s-a înregistrat, sâmbătă. în apropiere de Kathmandu, capitala Nepalului, provocând pagube importante, transmite Associated Press, conform Mediafax.

Ministrul Informaţiilor din Nepal, Minendra Rijal, a afirmat că epicentrul cutremurului a fost localizat la 80 de kilometri nord-vest de Kathmandu. Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), seismul s-a produs la o adâncime de 11 kilometri.

Ministrul a declarat pentru postul NDTV că există informaţii privind pagube în capitală şi în împrejurimi, dar deocamdată nu se ştie dacă s-au înregistrat victime. El a adăugat că echipele de intervenţie au fost mobilizate în zonele afectate.

Valea Kathmandeu are o populaţie densă de aproximativ 2,5 milioane de locuitori, iar clădirile din zonă se află într-o stare precară.

Cutremurul a fost resimţit şi în India şi Pakistan.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă