Curtea Constituțională a Republicii Moldova refuză să se pronunțe în chestiunea retragerii cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu

de Mihai Diac , 11 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 11:27, 11 ianuarie 2017
Foto: Arhivă

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a refuzat să se pronunțe în chestiunea retragerii cetățeniei moldovenești pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu, a anunțat miercuri Radio Chișinău.

Curtea Constituțională a precizat marți că legalitatea retragerii cetățeniei moldovenești fostului președinte al României, Traian Băsescu, este de competența exclusivă a instanțelor judecătorești și a restituit deputatului Grigore Cobzac sesizarea prin care acesta a solicitat verificarea constituționalității decretului semnat de președintele Igor Dodon privind retragerea acestei cetățenii.

Curtea Constituțională de la Chișinău susține că sesizarea deputatului Grigore Cobzac a fost depusă cu încălcarea prevederii stabilite în Legea Cetățeniei a Republicii Moldova, conform căreia decretele șefului statului în această problemă pot fi atacate la Curtea Supremă de Justiție în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a acestora.

Pe baza acestui raționament, Curtea Constituțională spune că legalitatea retragerii cetățeniei lui Traian Băsescu este de competența exclusivă a instanțelor judecătorești.

Deputatul Grigore Cobzac din partea Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova (PLDM, al fostului premier Vlad Filat) a sesizat săptămâna trecută Curtea Constituțională de la Chișinău în legătură cu decretul președintelui Igor Dodon "de retragere a cetățeniei Republicii Moldova" lui Traian Băsescu. În sesizarea sa, parlamentarul moldovean își exprima convingerea că Traian Băsescu este un bun și sincer prieten al Republicii Moldova și solicita instanței să recunoască acest document ca fiind neconstituțional.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design