Cursă aeriană oprită, pentru un islamist închipuit

de Andrei Mărgăritescu , 26 martie 2016 - stire actualizata la ora 20:55, 26 martie 2016
Cursă aeriană oprită, pentru un islamist închipuit

Un avion al companiei EasyJet a fost oprit sâmbătă pe aeroportul din Viena cu puţin timp înainte de decolarea spre Londra după ce o pasageră a crezut că vecinul ei de scaun este un extremist islamist, au anunţat autorităţile austriece, citate de AFP. 

"Femeii i s-a părut că a văzut mesaje având legătură cu SI (gruparea teroristă Stat Islamic) pe telefonul mobil al bărbatului", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Grundboeck. 

Femeia a alertat personalul navigant, decolarea a fost anulată şi toţi pasagerii au fost debarcaţi cu bagaje cu tot pentru o inspecţie a aparatului de zbor. 

"Totuşi, nu s-a găsit nimic, avionul a decolat ulterior, dar bărbatul şi femeia nu, ei urmează să fie interogaţi", a explicat Grundboeck care a adăugat că bărbatul este cetăţean irakian. Oficialul austriac nu a putut indica naţionalitatea femeii. 

Incidentul s-a produs în contextul unei tensiuni extrem de crescute în Europa după atentatele de marţi din Bruxelles, revendicate de Stat Islamic, potrivit Agerpres. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design