11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCursă aeriană oprită, pentru un islamist închipuit

Cursă aeriană oprită, pentru un islamist închipuit

Un avion al companiei EasyJet a fost oprit sâmbătă pe aeroportul din Viena cu puţin timp înainte de decolarea spre Londra după ce o pasageră a crezut că vecinul ei de scaun este un extremist islamist, au anunţat autorităţile austriece, citate de AFP. 

"Femeii i s-a părut că a văzut mesaje având legătură cu SI (gruparea teroristă Stat Islamic) pe telefonul mobil al bărbatului", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Grundboeck. 

Femeia a alertat personalul navigant, decolarea a fost anulată şi toţi pasagerii au fost debarcaţi cu bagaje cu tot pentru o inspecţie a aparatului de zbor. 

"Totuşi, nu s-a găsit nimic, avionul a decolat ulterior, dar bărbatul şi femeia nu, ei urmează să fie interogaţi", a explicat Grundboeck care a adăugat că bărbatul este cetăţean irakian. Oficialul austriac nu a putut indica naţionalitatea femeii. 

Incidentul s-a produs în contextul unei tensiuni extrem de crescute în Europa după atentatele de marţi din Bruxelles, revendicate de Stat Islamic, potrivit Agerpres. 

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă