Cum vrea Polonia să se vindece de "25 de ani de îndoctrinare liberală"

de Carla Popa , 03 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 23:19, 03 ianuarie 2016
Cum vrea Polonia să se vindece de "25 de ani de îndoctrinare liberală"

Noul guvern conservator polonez, intrat sub focul criticilor după votarea unei controversate legi vizând mass-media publică, dorește să vindece Polonia după 25 de ani de 'îndoctrinare liberală', a afirmat ministrul său de externe Witold Waszczykowski. 'Noi vrem doar vindecarea țării noastre de unele boli pentru ca ea să se poată restabili', a declarat Waszczykowski într-un interviu pentru cotidianul german Bild, interviu ce va apărea luni și din care AFP publică câteva fragmente, potrivit Agerpres.

Ministrul polonez a adăugat că guvernul precedent, de tendință liberală și centristă, 'a urmărit un anumit concept politic de stânga'. 'Ca și când lumea ar trebui să meargă automat într-un singur sens, după un model marxist — un nou amestec de culturi și de rase, o lume de cicliști și de vegetarieni, care nu mizează decât pe energii regenerabile și care luptă împotriva oricărei forme de religie. Toate acestea nu au nimic de-a face cu rădăcinile poloneze tradiționale', a afirmat șeful diplomației de la Varșovia.

Partidul conservator Lege și Justiție (PiS), care a câștigat alegerile legislative de la sfârșitul lunii octombrie, susține ceea ce îi interesează pe 'majoritatea polonezilor: tradițiile, conștientizarea istoriei sale, dragostea de patrie, credința în Dumnezeu, într-o viață de familie normală între un bărbat și o femeie', a adăugat ministrul polonez. 'Toate acestea reprezintă un șoc pentru opozanții noștri, aceia care cred în progres: că cei 25 de ani de îndoctrinare stângistă și liberală nu au făcut să dispară aceste valori tradiționale (...)', a continuat Witold Waszczykowski.

Declarațiile ministrului polonez de externe intervin în contextul în care guvernul conservator de la Varșovia este vizat, de la instalarea sa în luna noiembrie, de o serie de critici în urma mai multor decizii considerate controversate, precum adoptarea, la sfârșitul lunii decembrie, a unui proiect de lege ce ar asigura actualului executiv controlul asupra mass-mediei publice. Noua lege a provocat îngrijorare la Bruxelles, Comisia Europeană fixând pentru 13 ianuarie o dezbatere asupra situației statului de drept în Polonia.

Comentarii

 • Pacala

  04 ianuarie 2016 6:24

  Cetateni ai Romaniei fiti linistiti si Germania sau Austria au din pacate o orientare de stinga.......mai rau nu se poate.

  raspunde comentariului
 • Dextro

  04 ianuarie 2016 3:21

  Bravo Poloniei conservatoare care se alatura astfel Ungariei, Cehie si Slovaciei intr-un raspuns colectiv la marxismul cultural al UE. Vom ramâne ultimii valeți ai stângii, asa cum am fost si acum 30 de ani.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design