11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCu doar câteva zile înainte să fie demis de la conducerea FBI,...

Cu doar câteva zile înainte să fie demis de la conducerea FBI, James Comey ceruse resurse suplimentare pentru ancheta privind implicarea Rusiei în alegerile din SUA

Cu doar câteva zile înainte să fie demis de Donald Trump din funcția de director al FBI, James Comey ceruse Departamentului Justiţiei să suplimenteze resursele în ancheta asupra amestecului Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times, preluat de Mediafax.

Alegerile din SUA de la sfârșitul anului 2016, al căror rezultat ar fi fost influențat de Rusia, l-au adus la Casa Albă pe Donald Trump.

Una dintre ultimele inițiative ale lui James Comey în calitate de director al FBI a fost, săptămâna trecută, să solicite resurse de la Rod J. Rosenstein, subsecretarul Justiţiei şi adjunct al procurorului general. Dar Rosenstein este chiar autorul raportului de evaluare utilizat ca argument pentru demiterea lui James Comey.

Președintele SUA, Donald Trump, l-a demis pe James Comey de la conducerea FBI pe motiv că ar fi gestionat în mod inadecvat investigaţia în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton. Totuși, demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerinţele Rusiei în campania electorală.

Potrivit unor oficiali de la Departamentul Justiţiei, James Comey a fost destituit pentru că ar fi încălcat principii şi proceduri judiciare dezvăluind public detalii despre investigaţia care o viza pe Hillary Clinton. În urmă cu câteva zile, Donald Trump l-a acuzat public pe James Comey că i-a permis lui Hillary Clinton, candidatul democrat în scrutinul prezidenţial din 2016, "multe lucruri rele" atunci când a stabilit că nu trebuia inculpată.

Totuși, James Comey fusese lăudat de Donald Trump la sfârşitul lunii octombrie 2016, când FBI a dispus o nouă investigaţie în cazul emailurilor utilizate de Hillary Clinton în calitate de secretar de stat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă