30.7 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialCroația a primit primii imigranţi

Croația a primit primii imigranţi

Un prim grup de imigranţi a ajuns, miercuri dimineaţă, în Croaţia, după ce a traversat Serbia, la o zi după ce Ungaria şi-a închis frontierele, informează Mediafax.

Imigranţii, dintre care cei mai mulţi speră să ajungă în Germania, au călătorit cu autobuzul din oraşul Presevo, situat în sudul Serbiei, la graniţa cu Macedonia.

Grupul format din aproximativ 40 de imigranţi a sosit în oraşul sârb de frontieră Sid miercuri dimineaţă.

„Am auzit că Ungaria şi-a închis (frontierele), astfel că poliţia ne-a spus că ar trebui să venim pe aici”, a declarat pentru AFP Amadou, în vârstă de 35 de ani, originar din Mauritania, conform BBC.

„Nu ştim ce trebuie să facem acum. Tebuie să luăm o barcă?”, a întrebat el.

Primii imigranţi care au intrat în Croaţia erau înregistraţi de poliţia croată în oraşul Tovarnik, potrivit presei locale.

„Croaţia nu doar va permite oamenilor să treacă (pentru că) ar fi opriţi la graniţele slovene şi ungare şi întorşi din drum. Noi vom găzdui oamenii, îi vom înregistra şi vom vedea dacă vor să rămână în Croaţia sau să meargă mai departe”, a declarat anterior ministrul adjunct pentru Afaceri Europene, Maja Bakran Marcich.

„Putem absorbi valul imediat, apoi va trebui să vedem. Acesta este doar începutul”, a subliniat ea.

Cele mai citite

Oficialii americani avertizează că furtuna slăbită Helene rămâne încă „periculoasă”

Helene a fost retrogradată la o furtună tropicală vineri, la câteva ore după ce a atins uscatul ca un uragan puternic în statul american...

Octombrie începe cu vreme rece și ploi abundente, urmată de o încălzire ușoară, conform prognozei ANM

Luna octombrie aduce un debut cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite și precipitații abundente în mai multe regiuni, potrivit prognozei publicate vineri de...

Asigurătorii din România au plătit despăgubiri de aproape 160 de milioane de lei turiștilor în ultimii cinci ani

Companiile de asigurări membre ale UNSAR (Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România) au achitat despăgubiri de aproximativ 160 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă