Criza migranților: Berlinul și Parisul sunt pregătite să trimită 600 de experți în Grecia

de Andrei Mărgăritescu , 19 martie 2016 - stire actualizata la ora 22:02, 19 martie 2016
Criza migranților: Berlinul și Parisul sunt pregătite să trimită 600 de experți în Grecia

Berlinul și Parisul sunt gata să trimită în Grecia până la 600 de polițiști și experți în chestiuni de azil, au dat asigurări miniștrii de interne ai celor două țări într-o scrisoare comună, în contextul în care Atena se va afla în prima linie pentru a returna migranți în baza unui acord UE-Turcia, relatează AFP.

"Pentru a pune accentul pe urgența deosebită" cu care se confruntă Grecia după acordul încheiat vineri între cele 28 de state membre și Ankara, "Germania și Franța sunt dispuse să trimită experți în insulele grecești din Marea Egee" de îndată ce Atena își va exprima necesitățile, au menționat ministrul francez Bernard Cazeneuve și omologul său german, Thomas de Maizičre, în această scrisoare.

Germania și Franța sunt pregătite să trimită fiecare suplimentar "până la 200" de ofițeri de poliție pentru Agenția Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale UE (FRONTEX) și "până la 100" de angajați ai Biroului European de Sprijin pentru Azil (EASO), potrivit acestei scrisori care confirmă o informație din ediția de duminică a cotidianului german Frankfuter Allgemeine Zeitung.

"În ce privește returnarea, Franța și Germania sunt, de asemenea, dispuse să ofere asistență tehnică Greciei, pentru a asista autoritățile elene în vederea întăririi procedurilor de returnare", au adăugat cei doi miniștri în această scrisoare adresată Comisiei Europene.

Comentarii

  • Dadi

    19 martie 2016 23:33

    OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Acum PROIECTUL s-a extins si international . Vrei mai multe detalii? Solicita-le la adresa de email cosdadiyahoo.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design