15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCorlăţean a discutat cu omologul lituanian despre preşedinţia Consiliului UE în semestrul...

Corlăţean a discutat cu omologul lituanian despre preşedinţia Consiliului UE în semestrul II 2013

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a discutat vineri, la Vilnius, într-o întrevedere cu omologul Linas Linkevičius, despre priorităţile preşedinţiei Consiliului UE pe care Lituania o va deţine în al doilea semestru al acestui an, potrivit Mediafax.

“Cei doi oficiali şi-au exprimat satisfacţia faţă de consistenţa dialogului bilateral la nivel înalt, subliniind convergenţa poziţiilor şi intereselor celor două state faţă de temele de pe agenda europeană şi internaţională. Au fost punctate în special priorităţile viitoarei preşedinţii lituaniene a Consiliului UE (semestrul al II-lea 2013), cu accent pe Summitul Parteneriatului Estic care se va organiza la Vilnius în luna noiembrie 2013, securitatea energetică, Politica de coeziune şi Cadrul financiar multianual 2014-2020”, se arată într-un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

De asemenea, ministrul Linas Linkevičius a reiterat sprijinul constant al Republicii Lituania faţă de aderarea României la spaţiul Schengen.

Cei doi oficiali au convenit organizarea de consultări între cele două ministere, pentru coordonarea în dosare europene şi pe teme de interes aflate pe agenda internaţională, precum şi intensificarea relaţiilor la nivel înalt.

De asemenea, au fost abordate teme legate de politica de extindere a UE, cu accent pe statele din Balcanii de Vest, Republica Moldova, exprimându-se susţinerea pentru aspiraţiile europene ale acestor state.

Corlăţean şi Linkevičius au evidenţiat şi necesitatea intensificării cooperării economice şi investiţionale româno-lituaniene, inclusiv prin organizarea unui forum economic în marja unei vizite oficiale.
Preşedinţia semestrială a Consiliului UE a fost preluată de la începutul acestei luni de Irlanda.

Cele mai citite

SUA va prelungi un program de supraveghere electronică și telefonică în străinătate

Senatul SUA a aprobat sâmbătă prelungirea unui program de supraveghere electronică şi telefonică în străinătate, utilizat pe scară largă de serviciile de informaţii americane,...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă