19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRegimul de la Phenian ar pregăti lansarea unei noi rachete intercontinentale. Coreea...

Regimul de la Phenian ar pregăti lansarea unei noi rachete intercontinentale. Coreea de Sud este gata pentru o ripostă militară

UPDATE 18,45: Song Young-moo, ministrul Apărării de la Seul, a afirmat, luni, că şefii serviciilor de securitate sud-coreene înclină mai mult spre adoptarea unor măsuri militare în detrimentul unui dialog cu regimul de la Phenian, ca răspuns la recentul test nuclear, relatează agenţia sud-coreeană Yonhap preluată de Mediafax.

Remarcile ministrului Apărării vin în contextul în care sunt presiuni tot mai mari pe preşedintele Moon Jae-in pentru a-şi schimba abordarea faţă de Phenian.

”În timpul întâlnirii Consiliului Naţional de Securitate (desfăşurată după testul nuclear de duminică), părerile au înclinat în direcţia întăririi măsurilor militare şi nu pe căutarea mijloacelor de dialog”, a declarat Song Young-moo, în faţa membrilor Parlamentului de la Seul.


Autoritățile de la Seul anunță că statul vecin pregătește lansarea unei noi rachete balistice intercontinentale. Informaţia vine la doar o zi după ce regimul de la Phenian susține că a testat cu succes o bombă cu hidrogen şi a anunţat că aceasta poate fi instalată pe o rachetă balistică intercontinentală, reprezentând cel mai mare test nuclear efectuat vreodată de către regimul Kim Jong-Un, scrie presa internațională. 

Ministerul Apărării din Seul a evaluat puterea bombei cu hidrogen a Coreei de Nord la 50 kilotone, față de 100 kilotone, cât era estimarea duminică, scrie agenția de presă Yonhap, din Coreea de Sud. 

Mai mult, într-o audiere în Parlament, ministrul sud-coreean al Apărării Chang Kyung-soo a declarat că sunt semne că Phenianul intenționează să lanseze mai multe rachete balistice: ”Continuăm să căutăm semne ale activității nucleare a Phenianului”. 

Phenianul nu a ţinut cont de sancţiunile ONU şi de presiunea internaţională şi a continuat să-şi dezvolte programul nuclear şi balistic, fiind în posesia unor rachete despre care se presupune că au potenţialul de a atinge teritoriul Statelor Unite. Testul de duminică a provocat un cutremur cu magnitudinea 6,3 grade pe scara Richter. 





Preşedintele american Donald Trump l-a asigurat, luni, pe premierul japonez Shinzo Abe în legătură cu disponibilitatea Statelor Unite de a recurge la utilizarea armelor nucleare împotriva Coreei de Nord, dacă va fi necesar, potrivit unui comunicat al Casei Albe, relatează site-ul agenţiei Tass.

SUA ameninţă Coreea de Nord cu un "răspuns militar masiv". Secretarul american al Apărării, James Mattis, a ameninţat cu o "reacţie militară masivă" la orice atac asupra Statelor Unite sau a aliaţilor săi din partea Coreei de Nord.




Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă