Coreea de Nord deschide focul la graniţa cu Coreea de Sud, în cadrul unor exerciţii miliare

de Carla Popa , 20 februarie 2016 - stire actualizata la ora 10:18, 20 februarie 2016
Coreea de Nord deschide focul la graniţa cu Coreea de Sud, în cadrul unor exerciţii miliare

Coreea de Nord a efectuat sâmbătă un tir de artilerie aparent în cadrul unor exerciţii militare desfăşurate în apropiere de o insulă situată nu departe de frontiera dintre cele două Corei, a indicat Seulul, într-un context de puternice tensiuni între cele două state, relatează AFP, citată de Agerpres

''A avut loc un singur tir de artilerie în Nord'', aproape de zona maritimă disputată în Marea Galbenă, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării. ''Tirul a atins aparent partea de nord a frontierei maritime şi noi nu am suferit pagube'', a adăugat el. 

Potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap, tirul i-a forţat pe locuitorii din insula Yeonpyeong să se adăpostească pentru scurt timp. Phenianul a mai efectuat tiruri asupra insulei Yeonpyeong în 2010, care s-au soldat cu patru morţi. Insula este situată în Marea Galbenă, în sudul imediat al frontierei nord-coreene. 

Tensiunile au crescut neîncetat în ultimele săptămâni între cele două Corei. După o lună de la cel de-al patrulea său test nuclear, Phenianul a procedat pe 7 februarie la lansarea unei rachete, considerată de către comunitatea internaţională drept un test balistic. Joi, Seulul a anunţat că militari americani, de patru ori mai mulţi decât se prevăzuse iniţial, vor participa la manevre militare comune programate în martie pe teritoriul sud-coreean. Washingtonul va mobiliza 15.000 de militari - faţă de 3.700 în 2015 - în cursul acestor manevre anuale, a precizat Yonhap, citându-l pe ministrul apărării Han Min-goo.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design