Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în apropierea graniței cu China

de Razvan Pritulescu , 14 mai 2017 - stire actualizata la ora 12:09, 14 mai 2017
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în apropierea graniței cu China

Lansarea a avut loc din regiunea Kusong, la nord-vest de Phenian. Racheta, de tip neidentificat, a parcurs o traiectorie de aproximativ 700 de kilometri, potrivit Agerpres.

Oficialități japoneze, citate de DPA, au afirmat că zborul a durat aproximativ 30 de minute, iar racheta a căzut în mare, în afara zonei economice exclusive a Japoniei. Comandamentul SUA din Pacific a confirmat lansarea, dar a precizat că NORAD — centrul nord-american de apărare aerospațială — a determinat că racheta nu a reprezentat o amenințare pentru America de Nord. Traiectoria rachetei, care s-a încheiat în Marea Japoniei, "nu a corespuns unei rachete balistice intercontinentale", arată un comunicat al comandamentului american.

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a convocat o ședință de urgență a Consiliului de Securitate Națională, pentru a analiza evenimentul.

Guvernul japonez a înaintat un protest Phenianului, a anunțat șeful cabinetului de la Tokyo, Yoshidide Suga, care a arătat că lansarea unei rachete balistice constituie o încălcare de către Coreea de Nord a rezoluțiilor ONU. Premierul Shinzo Abe a repetat protestul în comentarii făcute în fața presei.

În ultimele două luni, Coreea de Nord a efectuat patru teste cu rachete balistice, toate nereușite.

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design