8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCoreea de Nord, vizată de noi sancțiuni impuse de Consiliul de Securitate...

Coreea de Nord, vizată de noi sancțiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă Rezoluția 2371, prin care Coreei de Nord i se impun noi sancțiuni, potrivit agenției Yonhap, citată de Agerpres.

Organizația Națiunilor Unite intenționează să reducă cu o treime veniturile din exporturi ale regimului comunist de la Phenian, care se ridică în prezent la aproximativ trei miliarde de dolari anual, ca reacție la recentele teste nord-coreene cu rachete balistice intercontinentale.

Decizia Consiliului a fost unanimă, după luni de negocieri între Statele Unite și China, principalul partener internațional al Coreei de Nord.


Citește și:  Sancțiuni pentru Coreea de Nord, în valoare de un milliard de dolari, venit din exporturi

Consiliul de Securitate al ONU analizează un proiect de rezoluție care ar tăia din venitul Coreii de Nord un miliard de dolari din exporturi, ca sancțiuni pentru programele balistic și nuclear ale acestei țări. În special, sunt vizate exporturile de cărbunele, fier, plumb și fructe de mare.


Statele Unite, Coreea de Sud şi Japonia au fost cei mai duri critici ai Coreei de Nord şi principalii susţinători ai rezoluţiei ce a fost adoptată astăzi.

Astfel, exporturile nord-coreene vor avea mult de suferit, în mod special cele de cărbune, fier, plumb, minereuri şi alte materii prime. Pentru regimul de la Phenian exportul de cărbune către China a reprezentat până acum una dintre principalele surse de venit, însă şi Beijingul, fiind membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a votat în favoarea noilor sancţiuni.

Până în prezent, sancţiunile impuse Coreei de Nord nu au reuşit să descurajeze regimul de la Phenian, acesta continând dezvoltarea programelor balistic şi nuclear, în pofida măsurilor punitive.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă