8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialObama îl invită la Casa Albă pe copilul arestat pentru că ar...

Obama îl invită la Casa Albă pe copilul arestat pentru că ar fi adus o bombă la școală

Ahmed Mohamed, copilul care a fost arestat după ce profesorii au confundat un ceas făcut de el cu o bombă, a fost invitat de Barack Obama la Casa Albă. 

Citește și: VIDEO. Paranoia în școlile americane: un copil a fost arestat din cauza unui ceas

După ce incidentul prin care a trecut tânărul a devenit cunoscut, președintele SUA, Barack Obama, a scris pe Facebook că și-ar dori să îl cunoască pe Ahmed și l-a invitat la Casa Albă. 

”Interesant ceas, Ahmed. Vrei să îl aduci la Casa Albă? Cred că ar trebui să inspirăm mai mulți tineri ca tine să iubească știința”, a scris Obama pe Twitter. 

De asemenea, și Mark Zuckerberg a scris pe Facebook că și-ar dori să îl cunoască pe tână și l-a îndemnat să nu renunțe la pasiunea lui pentru știință.

”Probabil că ați auzit povestea lui Ahmed, elevul de 14 ani din Texas care a construit un ceas și a fost arestat, după ce l-a dus la școală. Ambiția și îndemânarea de a construi ceva ar trebui aplaudată, nu arestată. Viitorul aparține unor oameni ca Ahmed. Ahmed, dacă vrei să vii vreodată la sediul Facebook, mi-ar plăcea să te întâlnesc. Continuă să construiești”, a scris Zuckerberg pe rețeaua de socializare. 

Povestea lui Ahmed a stârnit reacții furioase pe rețelele de socializare. Internauții susțin că, dacă, Ahmed ar fi fost caucazian sau creștin, profesorii lui nu l-ar mai fi suspectat de acte de terorism. 

Ahmed Mohamed, un elev în vârstă de 14 ani din Texas a fost arestat, după ce a dus la școală un ceas realizat manual de el acasă, pe care profesorii lui l-au confundat cu o bombă, potrivit BBC News. 

Tânărul a povestit pentru presa americană că a făcut ceasul acasă și l-a adus la liceul unde studiază pentru a-l arăta profesorului de inginerie. Însă, o altă profesoară a văzut ceasul și, îngrijorată că e o bombă, a chemat poliția.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă