6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialConsiliul de securitate ONU va vota, luni, pentru trimiterea de observatori în...

Consiliul de securitate ONU va vota, luni, pentru trimiterea de observatori în Alep, Siria

Consiliul de Securitate al ONU va vota luni dimineață asupra unei rezoluții care prevede desfășurarea de observatori la Alep, în Siria, pentru a superviza procesul de evacuare și asistența umanitară, au informat duminică surse diplomatice, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Unele dintre țările membre ale Consiliului așteaptă punctul de vedere al capitalelor lor pentru acordul definitiv, a precizat ambasadorul francez François Delattre.

Colegul său rus, Vitali Ciurkin, a apreciat că este vorba despre “un text bun” și a precizat că votul va avea loc luni la orele 09.00 (14.00 GMT).

Anterior, Rusia amenințase că se va opune prin veto rezoluției franceze, înainte de a fi revizuită după discuții cu ușile închise ce au durat peste trei ore.

François Delattre a spus reprezentanților presei că țările membre ale Consiliului au găsit “un teren de înțelegere” asupra unui text de compromis “bazat exact” pe proiectul francez.

El a subliniat că observatorii internaționali nu vor avea nevoie de autorizație din partea guvernului sirian pentru a se desfășura.

Acest text “conține toate elementele esențiale care permit o supraveghere din partea ONU”, a subliniat ambasadorul american Samantha Power. Ea s-a declarat optimistă, așteptându-se la un vot unanim asupra acestui text luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă