14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialComisia Europeană va spori presiunea asupra Poloniei, acuzată că încalcă standardele democratice

Comisia Europeană va spori presiunea asupra Poloniei, acuzată că încalcă standardele democratice

Comisia Europeană urmează să le ceară, miercuri, statelor membre să analizeze din nou dacă guvernul polonez încalcă standardele democratice și să sporească presiunea asupra Varșoviei, au declarat marți trei surse pentru Reuters, citată de Agerpres.

Președintele executivului comunitar, Jean-Claude Juncker, și echipa sa de comisari urmează să ajungă la un acord, în cursul reuniunii lor săptămânale, pentru a cere Consiliului guvernelor naționale din UE să treacă pe agenda de discuții a unei reuniuni ministeriale din 25 septembrie disputa cu Polonia, sporind și mai mult posibilitatea ca Varșovia să fie penalizată de UE dacă ea va persista pe calea sa.

Guvernul naționalist al Poloniei respinge acuzațiile Uniunii Europene potrivit cărora reformele din justiție și media pun în pericol încrederea în statul de drept.

Bruxellesul a avertizat Varșovia că s-ar putea confrunta cu sancțiuni fără precedent, dar, din cauza unui posibil veto din partea Ungariei, aliat al Poloniei, nu este clar dacă executivul comunitar va putea în cele din urmă să impună sancțiunea privind suspendarea dreptului de vot, pentru care este nevoie de acordul unanim al tuturor celorlalte state membre.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă